Kako da dodam Native Media kod u svoj blog na platformi Blogger.com?

by Vladimir C.

Ukoliko imate svoj blog, koji ste besplatno izradili na platformi Blogger.com i vi možete postati izdavač za Native Media i tako zaraditi novac. S obzirom da Blogger nema pluginove za ubacivanje kodova poput WordPress-a, ovde je postupak malo drugačiji, ali podjednako jednostavan.

Za početak idite na svoj Native Media profil. Na meniju sa leve strane odaberite VIDŽETI / NAPRAVI VIDŽET.

Prođite kroz ceo postupak i na kraju preuzite svoj Native Media kod.

Zatim idite na svoj Blogger profil. Na meniju sa leve strane odaberite LAYOUT. Izaberite u kom delu bloga želite da postavite oglase ( recimo sidebar bottom ) i kliknite ADD A GADGET.

U prozoru koji će se pojaviti, pronađite HTML / Javascript i kliknite na opciju DODAJ ( plus u plavom kvadratu ).

Nije potrebno unositi nikakav naslov u polje TITLE, već samo u boks ispod naslova nalepite svoj Native Media kod. Kliknite na SAVE i proverite da li su se oglasi pojavili na vašem profilu.

Oglase u Blogger-u možete uređivati po želji, a možete i podesiti da se prikazuju u određenim pozicijama. Pozicija oglasa je jako bitna i često utiče na broj klikova, a naš savet je da se postavi u page body, tačnije da pozicija bude iznad i ispod teksta. Takođe predlažemo da, bar za početak, odaberete četiri manja oglasa na vrhu i šest većih oglasa na dnu teksta.

Pozicije možete menjati, tako što ćete se vratiti na opciju LAYOUT, pa samo kreirani HTML prevucite u željenu kolonu sa desne strane.

Ubacivanje koda preko opcije THEME

Postoji još jedna opcija uz pomoć koje možete dodati kod. Za početak prijavite se na Blogger i idite na opciju THEME koja se takođe nalazi na meniju sa leve strane.

Izaberite opciju EDIT HTML. U otvorenom boksu sa kodovima idite na pretragu ( ukucajte CTRL + F ) i preko ove opcije pronađite <!– Comments –>

Iznad ove opije nalepite svoj kod.

Na kraju kliknite na SAVE THEME i pregledajte da li su se oglasi pojavili na vašem blogu.