Kako da dodam Native Media kod u svoj blog na platformi Blogger.com?

Ukoliko imate svoj blog, koji ste besplatno izradili na platformi Blogger.com i vi možete postati izdavač za Native Media i tako zaraditi novac. S obzirom da Blogger nema pluginove za ubacivanje kodova poput WordPress-a, ovde je postupak malo drugačiji, ali podjednako jednostavan.

Povezivanje sa Native Media profilom

Kao i kod WordPress-a i ovde je potrebno da najpre povežete svoj Native Media profil sa blogom. Prvi korak je da odete na Native Media profil i na meniju sa leve strane odaberite SAJTOVI/DODAJ SAJT.

Otvoriće vam se novi prozor u kojem treba da popunite polja. Obavezno je odabrati kategoriju, jezik i ubaciti link do vašeg bloga. Ostala polja su opcionalna. Na kraju samo kliknite na POTVRDI.

Sada proverite da li ste sve uradili kako treba. Vratite se na meni sa leve strane i odaberite opciju SAJTOVI/AŽURIRANJE SAJTOVA i otvoriće vam se novi prozor gde ćete moći da vidite sajt koji ste upravo dodali.

Kreiranje vidžeta

Idite na svoj Native Media profil. Na meniju sa leve strane odaberite VIDŽETI / NAPRAVI VIDŽET.

Prođite kroz ceo postupak i na kraju preuzite svoj Native Media kod.

Zatim idite na svoj Blogger profil. Na meniju sa leve strane odaberite LAYOUT. Izaberite u kom delu bloga želite da postavite oglase ( predlažemo da to bude PAGE BODY, kako bi vam se oglasi prikazivali iznad i ispod postova ) i kliknite ADD A GADGET.

U prozoru koji će se pojaviti, pronađite HTML / Javascript i kliknite na opciju DODAJ ( plus u plavom kvadratu ).

Nije potrebno unositi nikakav naslov u polje TITLE, već samo u boks ispod naslova nalepite svoj Native Media kod. Kliknite na SAVE i proverite da li su se oglasi pojavili na vašem profilu.

Oglase u Blogger-u možete uređivati po želji, a možete i podesiti da se prikazuju u određenim pozicijama. Pozicija oglasa je jako bitna i često utiče na broj klikova, a naš savet je da se postavi u page body, tačnije da pozicija bude iznad i ispod teksta. Takođe predlažemo da, bar za početak, odaberete četiri manja oglasa na vrhu i šest većih oglasa na dnu teksta.

Pozicije možete menjati, tako što ćete se vratiti na opciju LAYOUT, pa samo kreirani HTML prevucite u željenu kolonu sa desne strane.

Detaljnije objašnjenje oko povezivanja Native Media profila sa Blogger-om, kao i kreiranje vidžeta možete pogledati u sledećem videu.