Da li je Native Media platforma korisna i kako funkcioniše?

Tradicionalno digitalno oglašavanje postalo je toliko sveprisutno, da ljudi polako postaju slepi za takve reklame.

Bombarduju nas oglasima sa svih stana. Više čovek ne može ni da otvori Google na miru i pronađe ono što ga interesuje. Neki instaliraju blokatore kako bi sklonili baner oglase, dok drugi postaju prosto imuni na ono što im se prikazuje, jer uvek vide jedan te isti baner kada uđu na svoj omiljeni sajt.

Sve u svemu, ovo je dovelo do ogromnog smanjenja stope učestalosti klikova u istoriji interneta, sa neverovatnih 44% za prvi oglasni baner, na zanemarljivih 0,05%.

U isto vreme, potražnja za oglasima stalno raste, povećavajući cene po kliku u Facebook oglasima i na Google-u. Ovo primorava digitalne oglašivače da traže druge, manje pretrpane marketinške kanale, a nativno oglašavanje putem Native Media platforme se pokazalo kao jedan od njih.

Primeri nativnog oglašavanja

[crp]

Evo jednog sjajnog primera korišćenja nativnih oglasa:

Kao što vidite, sponzorisani oglas se prirodno postavlja u isti feed vesti sa uredničkim sadržajem.

Preko Native Media se može oglašavati bilo šta. Od proizvoda za lepotu i zdravlje, pa sve do usluga kao što su rent-a-car, turističke ponude, osiguranja i drugo.

Prednosti Native Media platforme

Prednosti je mnogo, ali pre svega treba pomenuti filtere, zahvaljujući kojima targetirate vašu ciljnu grupu potrošača. Ne namećete svoje kampanje osobama kojima ne treba vaš proizvod i ne trošite svoj budžet na suvišne preglede.

Kao prvo, postoje klasični fileri preko kojih obeležavate lokaciju, jezik, vreme prikazivanja kampanje i slično.

Postoje i oni napredniji kojima preciznije određujete publiku:

  • Filter saobraćaja – Formiranjem Bele ili Crne liste na ovoj opciji, sami određujete na kojim sajtovima ( tj kod kojih izdavača ) će se prikazivati vaša kampanja. Tako možete odabrati samo izdavače kod kojih ste imali najviše konverzija.
  • Kvalitet saobraćaja – Odaberite TOP, SREDNJI ili NIŽI kvalitet. Ovo je još jedna mogućnost da sami odaberete kod kojih izdavača će se prikazivati vaše kampanje.
  • Retargeting – Ponekad kupcima treba malo više ubeđivanja kada treba nešto da kupe. Retargeting vam omogućava da se vaša kampanja prikaže više puta korisnicima koji su već imali neku interakciju sa njom ( kliknuli na kampanju, posetili vašu landing stranu, itd ).

Pored svega navedenog, Native Media nudi mnogo benefita i svojim novim oglašivačima. Svaki oglašivač dobija 25 evra za oglašavanje kao poklon dobrodošlice. Procedura je jendostavna:

  • Registrujte se na Native Media
  • Uplatite svojih minimalnih 25 evra budžeta ili više za oglašavanje
  • Dobijate odmah još 25 evra bonusa.
  • Novac je odmah dostupan i možete kreirati svoju prvu kampanju.

U očima potrošača, nativni oglasi imaju mnogo prednosti i prednosti u odnosu na tradicionalne baner oglase:

  • Oglasi privlače više pažnje potrošača. Prema studiji, potrošači gledaju izvorne oglase 53% češće nego multimedijalne oglase.
  • Uklopljeni oglasi povećavaju nameru kupovine za 18%.
  • Nativno oglašavanje registruje 9% veće povećanje afiniteta prema brendu od baner oglasa.
  • Prema istraživanju koje je sproveo Time Inc, oko dve trećine mlađe internet publike, uključujući generaciju Z, milenijalce i generaciju X, preferira prilagođeni sadržaj uključujući nativne oglase u odnosu na tradicionalno oglašavanje.

Kako da koristim Native Media?

U zavisnosti od vrste posla koji imate, možete iskoristiti izvorno oglašavanje na nekoliko načina. Pomenućeo dva primera:

Nativni oglasi za e-trgovinu

Zamislite da imate onlajn prodavnicu koja prodaje jastuke za putovanja ( za vrat ). Prema Google Planeru ključnih reči, postoji samo 800 mesečnih pretraga. Očigledno, potražnja za ovim proizvodom nije ograničena samo na one ljude koji proaktivno žele da kupe putnički jastuk za vrat.

Kako onda doći do novih kupaca, izuzev onih koji aktivno traže baš ovaj proizvod? Evo sažetog vodiča korak po korak šta biste mogli da uradite:

Pronađite sajtove koji se bave putovanjima i dele savete vezane za putovanja. Ponudite im da za njihov sajt napišete zanimljiv tekst o 5 najboljih aksesoara koje svaki putnik treba da ima kako bi mu putovanje bilo što ugodnije. Pomenite i jastuk za vrat i u tekst ubacite link ka vašoj online prodavnici.

Tekst možete objaviti i na blogu na svom sajtu, što je jednostavnije, ali svakako nećete imati toliko uspeha, kao kada bi isti tekst objavio neki influenser. Influenseri su već stekli poverenje svoje publike i njihov savet će radije prihvatiti. Na vašem blogu će se jasno videti da prodavac deli savete, a to uvek stvara nepoverenje. Čitalac će pomisliti: ,,Ovaj što je pisao hoće da mi uvali svoje jastuke“.

Pomenuti tekst promovišite preko Native Media platforme. Za početak odaberite primamljiv naslov i dobru sliku koja će privući pažnju publike i ubacite link na vašem tekstu. Tokom procesa kreiranja možete odabrati i da se članak prikazuje samo na sajtovima koji su vezani za Životni stil, jer se na takvim sajtovima nalazi najviše tekstova o putovanjima.

Sačekajte nedelju dana ili više da biste izračunali povraćaj ulaganja. Ako sve dobro funkcioniše, samo povećajte budžet za oglašavanje. Ako ne, pokušajte da prilagodite podešavanja kampanje, uključujući ciljanje publike i cenu po kliku. Alternativno, možete razmisliti o pisanju drugog blog posta gde biste se fokusirali samo na svoj proizvod ( jastuk za putovanja ), a ne na listu proizvoda. Ovo će zahtevati malo eksperimentisanja sa vaše strane.

Nativni oglasi za B2B

Zamislite da prodajete HR softver za mala i srednja preduzeća. Evo šta možete da uradite:

Obratite se najvećim zajednicama vlasnika malih preduzeća i ponudite da napišete tekst za njihovu veb stranicu o izgradnji efikasnog sistema zapošljavanja u kompaniji. U tekstu ćete pomenuti svoj softver za ljudske resurse kao primer. Važno: kao u primeru ssa jastukom za putovanja, alternativno možete razmisliti o objavljivanju teksta na sopstvenoj veb lokaciji.

Kada objavite post na blogu, napravite kampanju sa Native Media. Kao i kod prethodnog primera, odaberite neku primamljivu sliku za svoju kampanju, dobar naslov i ubacite link ka vašem tekstu.

Sačekajte nedelju dana ili više da biste videli kako publika reaguje na kampanju, ima li konverzija. Ako dobro funkcioniše, samo povećajte budžet za oglašavanje. Ako ne, pokušajte da prilagodite podešavanja kampanje, uključujući ciljanje publike i cenu po kliku. Alternativno, možete razmisliti o pisanju drugog blog posta gde biste se fokusirali na svoj softver, a ne na opštu temu. Ovo će zahtevati malo eksperimentisanja sa vaše strane.

Suština

Ako su troškovi oglašavanja na Facebook-u i Google-u previsoki, ili ako samo tražite mesto za oglašavanje koje nije pretrpano oglasima, pokrenite svoje kampanje na Native Media.

Bez obzira na vrstu posla kojim se bavite, najveći deo vremena će vam uzeti prirprema sadržaja, tj teksta za oglašavanje, premda uvek možete nekog angažovati da vam to završi. Samo kreiranje kampanje na Native Media traje manje od tri minuta.

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]