Dobra zarada sa affiliate marketingom! Promovišite Nutra proizvode i zaradite. Evo i kako!

Nutraceuticals, ili skraćeno Nutra, jedna je od najprofitabilnijih opcija za osobe koje žele da se upuste u affiliate marketing. Zašto su baš njihovi proizvodi popularni? Pa zato što svi žele da budu zdravi i da izgledaju dobro bez mnogo truda a to žele da postignu kroz, recimo: gubitak težine, negu kože, kupovinom proizvoda za kosu ili izgradnju mišića, itd.

Nutra ponudi su posebno traženi u Evropi. Ako ste razmišljali da započnete sa affiliate marketingom, a ne znate kako da krenete, odlučite se za Nutra proizvode. U nastavku teksta ćemo objasniti kako ih možete promovisati i objaviti.

Platforma za oglašavanje Native Media će vam podeliti neke svoje tajne i dati vam uvid o tome kako možete da postavite kampanju koja će vam zapravo doneti konverzije.

Kako odabrati ponude

Affiliate marketingom se ne bavi mnogo ljudi na Balkanu. Tako da nećete imati veliku konkurenciju ako promovišete svoje proizvode u ovom delu Evrope.

[crp]

Postoji puno načina da se promoviše proizvod, između ostalog i na društvenim mrežama, što je skuplja varijanta. Da ne govorimo o tome koliko je fokus publike slab na reklame i ponude.

Promovisanje proizvoda preko Native Media je jeftinije i, opet, nema puno konkurencije. Pravilno kreiran sadržaj, bez puno detalja, učiniće da se publika skoncentriše na vašu ponudu, pažnju im neće odvlačiti tuđe reklame, nečije slike sa novogodišnje proslave ili smešni video sa mačkama.

Suplementi za mršavljenje se gotovo uvek pokažu kao najbolji. Pa ako tek krećete u affiliate marketing avanturu, možete početi od promocije ovih proizvoda.

Radite sa pouzdanom CPA mrežom

Da bi ste radili na promovisanju proizvoda i tako zarađivali, potrebno je da se prijavite na neku od takozvanih CPA mreža. To će pojednostaviti proces pomovisanja Nutra proizvoda.

Za područje Balkana je trenutno najpopularnija Adcombo. Oni mogu da podnesu veliki broj potencijalnih klijenata, njihovi menadžeri će vam pružiti stalnu pomoć i imaće dobar izbor proizvoda koje možete promovisati.

Investirajte u svoju kampanju mudro

Kako određujete da li je budžet vaše kampanje dobar? Na osnovu iskustva naših klijenata, s obzirom na prosečnu cenu po kliku od 0.02 – 0.03 evra za oglašavanje na području Balkana, trebalo bi da budete spremni da potrošite ne manje od 10 evra dnevno ako želite da postignete dobre rezultate.

Zato, Native Media ima posebnu ponudu za Adcombo affiliet marketare koji su zainteresovani da koriste nativne oglase za promociju Nutra ponuda. Za sve nove oglašivače, Native Media daje 25 evra bonusa za oglašavanje. Potrebno je samo da se registrujete i nakon što uplatite svoj prvi budžet za oglašavanje ( minimum 25 evra ) dobijate još 25 evra bonusa. Novac je odmah dostupan za korišćenje.

Ako već koristite Adcombo mrežu, možete postati Native Media oglašivač, tako što ćete se registrovati preko ovog linka.

Ako niste do sada isprobali Adcombo, pogledajte više detalja na njihovoj zvaničnoj stranici.

Pogledajte šta radi konkurencija

Uvek je dobro pogledati šta radi vaša konkurencija, kakav sadržaj koristi ili kakve su im slike i naslovi za oglase.  Možete ih ,,špijunirati“ preko platforme SpyOver. Platforma se plaća oko 149 dolara mesečno, ali dobićete mogućnost da je korstite tri dana besplatno. Upravo ćete na SpyOveru videti da slike koje prikazuju mlohave stomake i salo rade prilično dobro, kad su u pitanju proizvodi za mršavljenje.

Misteriozne slike napitaka i neobičnih plodova, takođe privlače pažnju i mame korisnike da kliknu na oglas kako bi videli o čemu se radi.

Još jedan savet: ako korisnik nakon klika na vašu kampanju ode direktno na prodajnu stranicu, nećete dobro proći. Zato napravite prelanding stranu. Neka dobra i emotivna priča o osobi koja je uspešno smršala, praćena komentarima onih koji bi takođe želeli da smršaju. Na kraju naravno, poziv na akciju ,,Proizvod sam kupila preko ovog linka“.

Adcombo će vam ponuditi pripremljene prelanding strane, ali naš savet je da napravite svoje. Adcombove prelanding strane koristi većina njihovih marketara i publika je već imuna na njih. Zato je bolje kreirati nešto svoje.

Sa SpyOvera možete skinuti prelanding strane, korigovati ih prilagoditi svojim proizvodima.

Optimizujte svoje kampanje

Za dobijanje dovoljno podataka za optimizaciju kampanje potrebno je neko vreme, pa proverite ko su vam najbolji izdavači i povećajte cenu klika za njih da biste ostvarili što je moguće više saobraćaja sa njihovih sajtova.

Kod kojih izdavača ste imali najviše uspeha, možete videti preko alata za praćenje saobraćaja, kao što je Redtrack. Svi koji se prijave mogu ga koristiti dve sedmice besplatno, inače se plaća od 42 dolara na mesečnom nivou, pa naviše, zavisi za koji paket se odlučite. U svakom slučaju vredi ga imati i isplatiće vam se.

Nakon što na Redtrack-u vidite ID brojeve vaših najboljih izdavača, možete kreirati Belu listu na Native Media. Zatim u Belu listu unesite te ID brojeve i vaše kampanje će se prikazivati samo na sajtovima izdavača čije ste ID brojeve uneli.

Ako u bilo kom trenutku budete imali neki problem, pišite operaterima u čet boks na Native Media platformi.

Zaključak

Affiliate marketing je odličan izvor pasivne zarade, ali samo ako se odradi kako treba. Da biste bili uspešni samo pratite ovih nekoliko koraka koje smo navodili u prethodnom delu teksta:

  • Registrujte se na Adcombo i odaberite za promociju Nutra proizvode.
  • Registrujte se na Native Media platformu, uplatite svoj budžet za oglašavanje i dobijate još 25 evra bonusa.
  • Kreirajte prelanding stranu za promociju svog proizvoda ( emotivna priča o npr mršavljenju ). Na kraju dodajte link ka kupovini proizvoda koji promovišete.
  • Kreirajte svoju prvu kampanju, putem koje ćete da promovišete svoju prelanding stranu.
  • Za praćenje rezultata i optimizaciju kampanja koristite Redtrack platformu, a za praćenje konkurencije i aktuelnosti SpyOver.

Samo ako pažljivo ispratite sve korake, uspeh neće izostati!

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]