Kako da otvorite eBay nalog

Da bi mogli da koristite eBay, jednu od najvećih online prodajnih sajtova, neophodno je da imate nalog na istom. Kad otvorite nalog bićete u mogućnosti da licitirate za neki proizvod, kupite ga ( kao na Amazon platformi) ili da postanete online trgovac i da prodajete ili stavljate na aukciju šta god od predmeta poželite. 

ebay nalog

Odete na sajt www.ebay.com  

registracija ebay

Kliknite na opciju Register (registracija), nalazi se u levom gornjem uglu na naslovnoj strani eBay sajta. Tu treba da stoji i poruka Hi! Sign in or register (Pozdrav! Napravi nalog ili se registruj), ona se neće videti samo ako ste već ulogovani na eBay.  

Bez eBay naloga vi ćete moći da vidite sve proizvode koji se nudi, ali nećete moći neki da kupite ili prodate. 

otvaranje naloga na ebay
[crp]

Otvoriće vam se sledeće polje i tu treba da unesete kontakt informacije, kao što su: ime, prezime, mejl, da napravite šifru… Obratite pažnju da unesete valjanu mejl adresu, pošto ako slučajno zaboravite šifru moraćete tu da uđete i napravite novu. Lozinka na eBayu mora da se sastoji od malih i velikih slova, ali i brojeva. 

nalog na ebay platformi

Nakon toga, treba da prihvatite sva pravila pod kojim radi eBay. To ćete uraditi pritiskom na dugme Submit (slažem se). Korišćenjem eBay naloga vi se slažete da pomenuta platforma koristi vaše podatke. Najbolje je da iščitate pravilnik i tek onda pritisnete prethodno pomenuto dugme. 

ibej nalog

U sledećem koraku, na stranici „Success“ (uspešno), eBay će vam dati nadimak tj. ID za korišćenje. Ime se daje automatski i ono će izlaziti pri vašem kupovanju/prodavanju/licitiranju na eBay platformi. Ako vam se ne sviđa nadimak koji vam je dao eBay, promenite ga. Na kraju pritisnite Countinue (nastavi) i vratićete se na naslovnu stranu. 

dobrodosli na ebay

Čestitamo! Sada ste otvorili svoj eBay nalog i aktivirali ga. Dobićete i mejl dobrodošlice.  

Da biste mogli da kupujete ili prodajte na pomenutoj platformi, neophodno je da ostavite i informacije o plaćanju. Ako ne želite da ostavite informacije o vašoj platnoj kartici, moguće je da ga povežete sa PayPal nalogom. 

profil ebay

Vratite se na početnu stranicu ne bi li ste sredili svoj profil. 

profil ibej

Otvorite meni profila koji se nalazi u gornjem levom uglu. Pomerite kursor miša gde piše Hi, (vaše ime). Treba da vam se otvori padajući meni sa opcijama My Collections (moja kolekcija), Account Settings (podešavanja naloga) i Sign out (izađi iz naloga). 

menjanje imena na ebay

Pritisnite na Account Settings i dobićete polja u kojima treba da stavite lične podatke. 

ebay informanicje

S leve strane kliknite na Personal Information, to pritisnite. 

ebay nalog izmene

Kliknite edit (ispravi) s desne strane User ID (korisničkog imena), ako želite da ga sami kreirate, a ne da koristite ono koje vam je automatski dao eBay. Takođe, i sve ostale podatke možete izmeniti, ako želite. 

logovanje ebay

Da bi mogli da promenite ove podatke postaviće vam se prozorče da se opet ulogujete, ne bi li dokazali da ste vlasnik naloga i da vi želite da promenite ime, a ne neko treći. Kad popunite šta se očekuje od vas, pritisnite Sign in dugme. 

ebay ime naloga

Na sledećem prozoru, pitaće vas da upišite novo korisničko ime. Budite oprezni, jer korisničko ime možete promeniti samo jednom u mesec dana. Zato obratite pažnju kada ga upisujete. Kad to uradite pritisnite dugme Save (sačuvati).  

U slučaju da korisničko ime koje vi želite već neko koristi, automatski će vam biti rečeno da morate da izaberete drugo ime. 

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]