Kako kupovati na Kupujem Prodajem

Kupujem Prodajem je sajt za online trgovinu, koji danas ima preko dva miliona oglasa i taj broj svakodnevno raste.  Mnogim ljudima je ovo glavni izvor zarade. Na sajtu profile imaju i manja preduzeća, kojima je ovo jeftiniji način da rasprodaju svoju robu, nego da prave ličnu online prodavnicu.

Dakle, korist od Kupujem Prodajem je višestruka.

Što se tiče samog postupka trgovine, nema ništa prostije. Kupujem Prodajem, je sigurno jedan od najjednostavnijih sajtova za online trgovinu.

Da bi ste nešto kupili ili prodali na Kupujem Prodajem, potrebno je da, za početak, imate svoj profil. Otvaranje profila nije komplikovano. Ukoliko ne možete da se snađete, predlažemo da pročitate naš tekst Kako napraviti profil na Kupujem Prodajem.

Kako kupovati na KUPUJEM PRODAJEM? Foto: Netokracija

Kako da kupim predmet koji mi se dopada?

[crp]

Ukoliko tražite neki predmet, sajt ima dve opcije za pretraživanje! Najpre, na samom vrhu imate polje za pretragu, preko kojeg je najlakše pronaći željeni predmet. Jednostavno ukucajte naziv predmeta koji tražite i sajt će vam izbaciti listu predmeta sa tim imenom.

Drugi način je da na početnoj strani, ispod polja za pretragu prelistate kategorije. Kategorije mogu biti: audio, kolekcionarstvo, foto, muška odeća, ženska odeća itd. Kada pronađete željenu kategoriju, kliknite na nju i prelistajte je. Ovaj način pretrage je možda bolji za ljude koji još uvek ne znaju konkretno šta žele da kupe, pa razgledaju.

Kada pronađete željeni predmet, kliknite na njega i sajt će vam izbaciti specifikaciju predmeta, na kojoj su opis, cena, itd. Za razliku od sličnih sajtova, kao što je, recimo, Kupindo, na Kupujem Prodajem nemate opciju KUPI. U ovom slučaju ako želite da nešto kupite, kontaktirate lično prodavca. To možete učiniti tako što ćete kliknuti na opciju POŠALJITE PORUKU, koja se nalazi na svakoj specifikaciji predemta.

Kada otvorite specifikaciju predmeta, sa desne strane kliknite na POŠALJI PORUKU. Na taj način stupate u kontakt sa prodavcem i započinjete proces kupovine.

Klikom na POŠALJI PORUKU otvara se prozor u koji možete ukucati tekst poruke. Tu napišite prodavcu da ste zainteresovani za kupovinu predmeta, dogovorite se oko slanja i uplate. Ako je prodavac raspoložen, možete mu čak i tražiti da malo spusti cenu.

Dalji tok prodaje vam je verovatno jasan: prodavac će vam poslati predmet na kućnu adresu, vi ćete njemu uplatiti novac ili na račun ili ćete poslati po kurirskoj službi. Dakle, sve prema vašem dogovoru.

Ocenjivanje i komentarisanje

Prilikom transakcije, treba biti oprezan. Na to upozoravaju čak i čelnici sajta.  

Pre nego što stupite u kontakt sa prodavcem, dobro pogledajte kako su ga ocenili prethodni kupci. Kada uđete na specifikaciju predmeta, ispod same specifikacije, stoje komentari prethodnih saradnika vašeg prodavca. Ukoliko ga je većina ocenila pozitivno i ima pozitivne komentare, to je dobar znak.

Kako oceniti prodavca na Kupujem Prodajem?

Takođe izbegavajte saradnju sa prodavcima koji vam ne odgovaraju na vreme na poruku. To je znak da se radi o ljudima koji su neozbiljni i neodgovorni, a takvi saradnici vam ne trebaju. Naročito ih treba izbegavati ako vam je kupovina hitna.

Na specifikaciji predmeta, sa desne strane će vam stajati podaci od prodavca. Među tim podacima su i pozitivne i negativne ocene. Na to, takođe obratite pažnju.

Kada obavite kupovinu, red je da svog prodavca pozitivno ocenite. Naravno ako je sve u redu.

Ocenjivanje se može izvršiti na dva načina: preko predmeta koji ste kupili ili preko profila člana sa kojim ste sarađivali.

Prvi način: uđite u specifikaciju kupljenog predmeta, sa desne strane pogledajte podatke kupca i kliknite na ikonicu sa palcem na gore, koja predstavlja pozitivne ocene ( ako želite da ocenite kupca pozitivno ).

Drugi način: kada uđete u profil kupca, odmah pored imena imate istu ikonicu.

Kako god da ocenjujete svog prodavca, klikom na pozitivnu ocenu otvoriće vam se prozor sa tri pitanja:

  • Da li predmet/usluga odgovara opisu iz oglasa?
  • Da li je komunikacija bila korektna?
  • Da li je ispoštovan dogovor?

Na sva pitanja odgovorite sa DA, ukoliko ste zadovoljni. Ispod možete uneti i neki komentar.

Opcija za ocenjivanje kupaca na Kupujem Prodajem.

Ako nekim slučajem niste zadovoljni i želite da prodavcu date negativnu ocenu, predlažemo da ga najpre kontaktirate i dogovorite se sa njim oko rešenja. Problemi su uvek mogući, zato pružite svom prodavcu šansu da se iskupi.

Ukoliko i dalje niste zadovoljni, možete dati svom prodavcu negativnu ocenu. Ikonica za negativnu ocenu se nalazi odmah pred ikonice za pozitivnu ocenu. Funkcioniše isto, samo što ćete na ponuđena pitanja odgovoriti sa NE, tamo gde bude potrebe. Ovde takođe možete uneti komentar, što je poželjno, kako bi ste objasnili zašto ste prodavcu dali negativnu ocenu.

Dakle, kupovina na sajtu Kupujem Prodajem je jednostavna, baš kao i regisracija. Na ovaj način možete kupovati brzo, lako, ali i jeftinije.

Zato započnite svoju kupovinu već danas!

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]