Kako naći posao sa kojim ćete biti zadovoljni?

Pronaći dobar posao uopšte nije lako. Ovo putovanje zahteva puno vremena, učenja i strpljenja.

Ne gledajte sve sa negativne tačke gledišta. Iako nije jednostavno doći do radnog mesta kojim ćete biti zadovoljni, taj proces nas oblikuje kao ličnosti, izvlači ono najbolje iz nas i čini da postanemo bolji kao osoba. Nakon što se zaposlite, osvrnite se iza sebe: postigli ste uspeh, naučili ste mnogo novih i koirsnih stvari i sada znate da se rad i upornost isplate.

Ali do tada vas čeka jedna ozbiljna borba. Evo par saveta koji će vam pomoći da nađete posao kojim ćete biti zadovoljni.

dodatni posao

Razmislite šta biste želeli da radite.

Jedna izreka kaže da najpre treba dobro da definišemo svoju želju i nakon toga ona će se lako ostvariti. Zato, najpre dobro razmislite čime želite da se bavite. Napravite spisak svojih želja, koja plata bi vas zadovoljila, koji uslovi, itd.

[crp]

Ukoliko posao kojim želite da se bavite ne može da vam obezbedi adekvatna primanja, pronađite alternativu. Neko radno mesto koje je je slično vašem zanimanju, a koje će vam obezbediti više novca.

Recimo, postoji mnogo pisaca ili novinara koji nisu uspeli da pronađu željeni posao, pa su se preorijentisali na pisanje sadržaja za veb ili su postali kopivrajteri. Dakle, skoro uvek postoji neka alternativa.

Sada samo treba da sačekate da vam se ukaže prava prilika.

Kad završite sa definisanjem svojih želja, vreme je za istraživanje. Potražite na internetu ili se raspitajte kod prijatelja i poznanika, gde biste mogli da pronađete posao koji vam odgovara. Pomoćiće i sajtovi za traženje posla, kao što je Infostud.

Ovo je proces koji u suštini može da potraje, potrebno je da budete strpljivi i uporni. Ako već imate posao kojim niste baš zadovoljni, nemojte dolaziti na svoje radno mesto, kao da ste primorani. Negativno razmišljanje će vas samo demotivisati. Pronađite neki razlog da budete zahvalni za posao koji već imate, ako ništa drugo, bar zbog plate, koja vam omogućava plaćanje računa.

Ako već postoji kompanija za koju biste želeli da radite…

Ukoliko ste već znate za koju kompaniju ili firmu biste želeli da radite, budite u stanju pripravnosti.

Najpre razmislite da li ste dovoljno kvalifikovani za taj posao. Ako niste, raspitajte se šta vam je sve potrebno da bi ste dobili posao i pokušajte da steknete potrebne veštine. Završite kurs ili višu školu, dakle probajte da steknete što bolje kvalifikacije za vaše buduće radno mesto.

dodatni posao

Ukoliko imate potrebne kvalifikacije, napišite dobar CV. Vaša biografija je jako bitna i odvojte malo više vremena da je napišete u uredite.

A onda pošaljite svoj CV u kompaniju u koju želite da radite ili ih otvoreno pozovite i ponudite svoje usluge. Možda zvuči nerealno, ali nikad se ne zna. Možda će vašeg budućeg direktora zadiviti vaš stav, pa će vam odmah dati šansu. A možda će ostaviti vaš CV u arhivi i pozvati vas čim se otvori radno mesto. Uglavnom nemojte sedeti kod kuće i čekati da se neko drugi seti da vi postojite.

Nije loše ni prihvatiti posao u istoj kompaniji na nekoj drugoj poziciji, ukoliko postoji šansa. Ovo može biti prvi korak ka ostvarenju vašeg cilja. Pokažite se na svom novom radnom mestu, a kasnije razgovarajte sa direktorom i dajte mu do znanja da ste kvalifikovani za neko bolju poziciju.

Poslovi koje možete raditi od kuće ( freelance )

Postoji mnogo online poslova koje možete raditi od kuće. Blogovanje je jedan od njih.

Započnite sopstveni blog, tako što ćete pisati o nekoj temi u kojoj ste stručni ili koja vas zanima. Native Media vam nudi mogućnost da zaradite od svog bloga.

internet posao

Otvorite svoj nalog na ovom linku. Native Media će na vaš blog okačiti reklame svojih oglašivača. Svaki put kada neko klikne na reklamu, vi dobijate određeni procenat od zarade. Mnogi blogeri zarađuju na ovaj način.

Još jedan posao od kojeg možete zaraditi novac je i referal program na Native Media platformi. U ovom slučaju, ne morate čak ni imati svoj blog. Svako se može prijaviti na referal program i tako zarađivati novac.

I u ovom slučaju potrebno je napraviti profil na Native Media platformi. Ako nemate svoj blog, u polje naziv sajta samo ukusajte google.com. Sa vaše leve strane, primetićete opciju Referal program. Kliknite na nju i preuzmite link.

Link možete promovisati na društvenim mrežama, forumima, u komentarima YouTube videa, naravno i na svom sajtu, ukoliko ga imate.

Svaki put kada se neko preko vašeg linka prijavi na Native Media platformu, vi dobijate procenat. Pravila su sledeća:

  • Za svakog izdavača ( blogera ili vlasnika sajta ) koji se priajvi preko vašeg linka vi dobijate 25 evra, nakon što zaradi svojih prvih 100 evra na Native Media platformi.
  • Za svakog oglašivača ( preduzetnici koji na Native Media reklamiraju svoje proizvode ili usluge ), koji se prijavi na platformu preko vašeg linka, dobijate 25 evra, nakon što oglašivač potroši prvih 100 evra za oglašavanje.

Poslovi na Native Media ne uzimaju puno vremena, nemate nikakvo radno vreme, a možete se prijaviti bez obzira da li ste nezaposleni ili vam samo treba dodatni posao. Ovo je odlična prilika za zaradu, zato napravite svoj profil već danas.

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]