Kako napraviti sajt za gledanje online filmova u WordPressu

Ne morate da budete programer da biste napravili sajt za online gledanje filmova. Danas, uz Wordpress platformu za izradu sajtova, svako može sam napraviti pristojnu web stranicu uz malo truda i rada. 

Pre nego što bilo šta počnete treba da napravite plan kakav sajt želite. Možete uzeti neki postojeći sajt kao primer i upotrebite ga kao vodič ili koncept web stranice kakvu želite da napravite. Uostalom, skoro svi online sajtovi za gledanje filmova liče jedan na drugi. 

Šta je neophodno da biste napravili web stranicu? 

Kupite domen i hosting 

Domen je vaša adresa na internetu, a hosting prostor gde satavljate sajt. Pošto vam je potrebna dobra količina skladištenja, najbolje je da uzmete premijum paket tj. da nemate ograničenja. Takođe, obratite pažnju na ekstenziju domena. Naime, ako pravite sajt za srpsko tržište onda je dobro da koristite RS ekstenziju, a ako imate globalne pretenzije onda je bolje COM. Razlog zašto je bolje uzeti „domaću“ ekstenziju od com je taj što će vas bolje plasirati na Gugl pretrazi u našoj zemlji.  O kupovini domena i hostinga više možete pročitati OVDE. 

Obratite pažnju na server 

 Ovo je povezano sa prvim korakom. Naime, hosting se uvek nalazi na serveru provajder kompanije. Da bi vam server bio bolji, vraćamo se na ono da je najbolje da uzmete premijum paket koji se nudi. Zašto? Sajt za online gledanje filmova zahteva da video zapis ide sa zvukom. Da bi dostigli nivo da više stotina, pa i hiljade ljudi u isto vreme gledaju neki film na vašem sajtu, treba vam mnogo serverskog prostora. 

Pravljenje sajta 

Podignite sajt u WordPressu 

[crp]

Kad kupite domen i hosting dobićete email kako da se ulogujte na C Panel. Od provajdera do provajdera je priča drugačija, mada je uvek slična, kako da  podignete vaš sajt u Wordpressu. Najbolje je da ovo pitanje postavitekorisničkoj podršci vaše hosting kompanije. Oni će vam sigurno u najkraćem roku odgovoriti i pomoći da to uradite. 

Izaberite temu 

Sledeće što treba da uradite je da se ulogujete na Wordpress i kad uđete unutra izaberete temu. Meni vam se nalazi sa leve strane i tražite opciju Appearance (izgled). 

wordpress pocetna

Kad  privučete miša na na prethodno spomenutoj opciju, otvoriće vam se podmeni i tu izaberete prvu opciju Themes (teme).  

wordpress themes

Otvoriće vam se sledeći prozor. Ovde ćete da tražite neku od tema koje ćemo vam predložiti u daljem tekstu. Kad izaberete onu koja je po vašem ukusu, instalirajte je i potom pritisnite Customize (prilagodi). Opcija pretrage je na samom vrhu. 

biranje teme wordpress

Teme koje predlažemo 

Motion 

motion wordpress

Ova tema je idealna za sajt sa filmovima, TV programima, ali i za filmske kompanije i agencije. Koristi originalne slajdere da prikaže različite filmske trejlere. Ima više stranica koje omogućavaju da prikažete svoj sadržaj na kreativan i lep način. Najveća vrelina ove teme je što dobro izgleda na svim uređajima (kompjuteru, tabletu ili telefonu) i što je kompatibilna sa većinom pretraživača tako da je vaš sajt svuda dizajnom privlačan. Cena premijum paketa za ovu temu je 49 dolara.  Više o temi saznajte pritiskom OVDE.

Amy Movie 

amy movie

Ova tema ima moderan, jasan i profesionalni dizajn. Dolazi sa raznim rasporedima koje odlično idu uz sajtove za online gledanje filmova. Tema je prepuna mesta za shortcodes ( kratke kodeve) i vidžete koji vaš sajt čine atraktivnim. Prednost Amy Movie teme je i ta što može lako da „uveze“ podatke o filmovima sa IMDb i TMDb sajta. Pored svega navedenog, ona je i potpuno kompatibilna sa popularnim dodacima kao što su Visual Composer, Slider Revolution, Malichimp, Contact Form 7, Breadcrumb Navxt… Cena ove teme je 49 dolara.  Više o temi saznajte pritiskom OVDE.

Gamez 

Gamez

Mnogi smatraju  da je ova tema najbolja za prikazivanje svih vrsta video sadržaja.  Uz pomoć ove teme možete prikazivati filmove po kategorijama, popularnosti i koji su trenutno u trendu. Inače, Gamez tema je kreirana pomoću Visual Composer-a tako da je dodavanja elemenata u nju vrlo jednostavno. Tema košta 49 dolara.  Više o temi saznajte pritiskom OVDE.

The Movie 

the movie

Kompatibilna je sa svim uređajima za gledanje filmova, ali sa WooCommerce-om tako da je stvaranje online prodavnice na vaše sajtu moguće. Štaviše, ako želite da imate reklamu, uvek to možete uraditi sa opcijama oglašavanja koje su u temi. Pored toga, kompatibilna je isa Revolution Slider (slajderom), WPBakery page bulider-om, Malichimp, Contact form… Cena ove teme je 59 dolara.  Više o temi saznajte pritiskom OVDE.

Spool 

Spool

Ova tema vam daje priliku da prikazujte filmove raznih žanrova. Spul je dizajniran koristeći HTML5 i CSS3 pa zbog toga ima super dizajn. Odlično je prilagođena mobilnom telefonu. Takođe kodirana je za CEO, tako da pomaže web stranici da bude visoko rangirana na pretraživaču. Spool ima čak 15 varijanti za naslovnu stranu, tako da je jedna sigurno po vašem ukusu. Tema je kompatibilna sa WooCommerce-om, tako da možete kreirati i online prodavnicu. Takođe, kompatibilna je sa WPBakery Page tako da možete napraviti stranicu po svom ukusu. Pored svega navedenog ova tema pruža galeriju slika, portfolija stranice, coming soon (uskoro), blog, prilagođenu 404 stranicu, obrazac za kontakt i mnoge druge elemente. Cena ove teme je 59 dolara.  Više o temi saznajte pritiskom OVDE.

Movify 

movify

Ovo je filmska tema sa praktičnim, odgovornim i profesionalnim dizajnom. Lako se koristi SEO i samim tim uz ovu temu ćete se lakše plasirati u sam vrh na pretraživaču. Savršeno je kompatibilna sa Visual ComposeromSlieder Revolution i platformom IMDb. Pruža vam mogućnost da sami uredite stranice i to je njena velika prednost. Naravno, kao i ostale podržava mnoštvo drugih funkcija. Njena cena je svega 44 dolara.  Više o temi saznajte pritiskom OVDE.

Ftage 

ftage

Ova tema ima dve verzije – tamnu i svetlu. Takođe, ima čak 14 početnih stranica da vam ponudi za kreiranje sajta za gledanje filmova online, pa je sigurno neka po vašem ukusu.. Sto posto je prilagođena svim uređajima, pa čak i mobilnom telefonu. Potpuno je kompatibilna sa Yosta SEO dodatkom tako da možete napraviti svoj sajt da bude što je moguće pogodniji za pretraživače. Vrlina ove teme je i što brzo učitava svaku svoju stranu. Kompatibilna je i sa bbPress-om koji omogućuje da napravite i forum na sajtu. Takođe, podržava MailChimp i Contact Form 7 dodatak. Cena ove teme je 59 dolara.  Više o temi saznajte pritiskom OVDE.

Blockter 

blockter

Mnogi će vam reći da je ovo savršena tema za sajt za online gledanje filmova i TV serija. Dizajn joj je skroz moderan i plus ima korisne funkcije koje mogu učiniti vaš sajt sjajnim! Nudi vam tri različita dizajna početne stranice. Prilagođena je svim uređajima. Optimizovana je sa SEO tako da ako koristite ovu temu, očekujte dobru poziciju na pretraživaču. Blockter ima sjajni ugrađeni dodatak za biblioteku filmova i TV serija. Takođe, povezana je sa društvenim mrežama. Pomoću ove teme možete čak dozvoliti korisnicima da ocenjuju filmove koje ste objavili. Cena Blockter teme je 59 dolara.  Više o temi saznajte pritiskom OVDE.

Prilagodite temu  

Kada izaberete temu koja najviše odgovara vašem idealnom sajtu onda je instalirajte i kasnije pritisnite dugme Customize (prilagodite) ne bi li je sredili i popunili onako kako vi želite.  

Kad odradite i taj korak, napravili ste svoj sajt za gledanje online filmova. Sad treba samo da nađete linkove filmova i da ih ubacujete na sajt. Naravno, nemojte zaboravite da ubacite i titlove na svaki video sadržaj na stranom jeziku. 

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]