Kako plaćati robu i kako podići novac preko PayPal-a?

Preko PayPal-a možete plaćati robu i usluge onlajn.  

Kao što znate, svet se potpuno preselio na internet, tako da je online trgovina svakim danom sve dostupnija i popularnija. To je utcalo i na popularnost online platformi za plaćanje, a najpoznatija je svakako PayPal.

Pre nekoliko godina PayPal je stigao i u Srbiju, kao i u druge balkanske zemlje. Iako nam nisu sve usluge dostupne i korisnici sa Balkana mogu primati novac na svoj PayPal nalog, ali i plaćati robu, usluge, itd.

PayPal najviše koriste frilenseri, koji preko ove platforme naplaćuju svoje usluge. Ovo je sjajan način da nekom pošaljete novac u inostranstvo ( ili da primite novac od nekog iz inostranstva ), jer su troškovi transfera manji nego u domaćim bankama.

Kako prebaciti novac sa PayPal naloga na drugi nalog?

Kako prebaciti novac sa jednog  PayPal naloga na drugi

[crp]

Da bi ste prebacili novac nekom preko PayPal-a,  i vi, i osoba kojoj uplaćujete novac, morate imati nalog na ovoj platformi. Ako ne znate kako da otvorite svoj nalog, pročitajte naš tekst Kako otvoriti PayPal nalog?

Otvaranje naloga je veoma prosto i za početak, potreban vam je samo e-mail. Kasnije ćete morati da otvorite račun u banci i uzmete VISA ili MASTER CARD  karticu, kako bi ste se povezali sa svojim nalogom i kako biste mogli da preuzmete novac koji se nalazi na vašem nalogu.

Ako i vi i osoba kojoj uplaćujete novac imate svoj PayPal nalog, dovoljno je samo da znate PayPal mejl od osobe koja treba da primi vaš novac.

Odaberite opciju SEND & REQUEST , a zatim opciju SEND. Otvoriće vam se novi prozor i u polje SEND PAYMENT TO ukucajte e-mail, od osobe kojoj treba da pošaljete novac. Ako ta osoba ima više mejlova, zatražite joj mejl, preko kojeg je otvorio / otvorila svoj  PayPal nalog.

Za slanje opciju kliknite na SEND & REQUEST, a zatim na opciju SEND

Za prebacivanje novca sa naloga na nalog, naplaćuje se određena provizija. U zavisnosti od države, provizija je od 3,5% do 5%. Za korisnike iz Srbije, trenutno se uzima 3,5% od ukupnog iznosa, mada PayPal zakoni se povremeno menjaju, tako da su izumene u narednom periodu vrlo moguće.

Provizija se skida osobi koja prima novac, tako da, nemojte se čuditi ako primetite da na nalogu imate manji iznos. Postavlja se pitanje ko je dužan da snosi troškove provizije. Ovo pitanje se naročito odnosi na frilensere, kojima klijenti uplaćuju novac za određene usluge.

Odgovor je da nema pravila. Sve zavisi od vašeg dogovora sa klijentom, odnosno osobom koja treba da vam upalti novac. Neko će imati u vidu ovu proviziju, pa će uplatiti više novca, kako bi do vas stigao dogovoreni iznos, dok će neko drugi zanemariti ovu činjenicu.

Plaćanje robe preko PayPal-a.

Kako plaćati nešto preko PayPal-a?

Da bi ste koristili PayPal, najpre morate povezati  nalog sa svojom karticom. Kada želite da kupite nešto na internetu i pri tom plaćate taj isti proizvod preko svog PayPal-a, novac će se zapravo skinuti sa vaše kartice, a ne sa naloga.

Dakle, PayPal je samo posrednik u ovoj transakciji.

Ako ste povezali više kartica sa PayPal-om, uvek ćete imati jednu koja je naznačena kao ,,default“, odnosno to će biti glavna kartica sa koje će se skidati iznos prilikom plaćanja. Naravno, imate mogućnost da odaberete koja kartica će biti glavna na vašem PayPal nalogu.

Kako podići novac sa PayPal-a?

Povlaćenje novca sa PayPal naloga, vrši se opet preko opcije SEND & REQUEST. Kada kliknete na tu opciju, otvoriće vam se novi prozor, na kojem ćete odabrati  REQUEST.

Da bi ste povukli novac sa naloga, morate povezati svoju bankovnu karticu sa PayPal nalogom, dok korisnici koji imaju račun u Americi, mogu povezati svoj nalog i sa bankovin računom.

Povlačenje novca sa PayPal naloga na karticu.

Kada zatražite da vam se novac prebaci na karticu, moraćete da sačekate do sedam dana kako bi se transakcija izvršila. Dakle, transakcija se ne može izvršiti istog trenutka.

Za ovu uslugu će vam biti naplaćeno četiri dolara, bez obzira koliki iznos povlačite sa svog PayPal naloga. Dakle, bilo da je to 20 ili 220 dolara, provizija je ista. Povlačite svoj novac pametno, da ne biste svaki čas plaćali proviziju.

Automatsko povlačenje novca sa PayPal-a

PayPal ima jednu sjajnu opciju, a to je automatsko povlačenje novca. Na primer, možete podesiti da se svakog prvog u mesecu automatski povlači novac sa vašeg PayPal naloga na vašu karticu i što je najbolje ovom prilikom se usluga povlačenja novca ne naplaćuje.

Loša vest, koja će vas razočarati, jeste da korisnicima u Srbiji ova usluga nije dostupna. Međutim PayPal zakoni se, kao što smo već naveli, često menjaju, tako da nije isključeno ni da će doći trenutak kada će i korisnici iz Srbije moći da koriste sve blagodeti ove platforme.

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]