Kako plaćati robu koju kupujete preko Aliekspresa?

Ako ste imali prilike da pogledate ponudu na Aliekspresu, verovatno ste se uverili u niske cene i veliki asortiman robe koju vam ovaj sajt nudi. Ono što mnoge buni jeste način plaćanja.

Za početak da naglasimo da je Aliekspres potpuno bezbedan i pouzdan sajt za online trgovinu i da ne postoji šansa da budete prevareni. Tako da, ukoliko imate neke predrasude vezane za Aliekspres, nema potrebe da se plašite. Milioni zadovoljnih korisnika širom sveta, mogu da potvrde da je ovaj sajt sasvim pouzdan.

Aliexpress – metode plaćanja

Da li mi je potreban devizni račun ili kartica za kupovinu preko Aliekspresa?

Pošto se radi o stranom sajtu, ne možete plaćati robu preko obične uplatnice ili kešom. Morate imati karticu.

Dobra veste je da ne morate imati neke specijalne kartice. Možete kupovati, kako sa kreditnom, tako i sa debitnom karticom, sa kojom podižete novac na bankomatu. Takođe, devizni račun nije neophodan, možete imati i običan, dinarski, pa će banka, prilikom plaćanja, konvertovati vaš iznos u evre ili dolare.

[crp]

Ukoliko vam Aliekspres odbije plaćanje, to znači da vaša kartica ne podržava internet plaćanje i da bi trebalo da zamolite službenika u svojoj banci da vam izda karticu kojim ćete moći da kupujete robu i usluge preko interneta. Danas uglavnom sve kartice mogu da podrže internet plaćanje, ali se dešava da neke banke i dalje izdaju zastarele varijante.

Ako nekim slučajem kartica ne podržava internet plaćanje, u banci će vam nuditi svakakve kreditne kartice, sa ko zna kolikom kamatom. U tom slučaju najbolje je uzeti internet karticu ( Intesa je imala ovu varijantu u ponudi ). Kada poželite da kupite nešto na Aliekspresu ili nekom drugom sajtu, prosto prebacite željeni iznos sa svog računa na internet karticu i obavite kupovinu.

Koje kartice su vam potrebne da bi ste nešto platili na Aliekspresu?

Treba pomenuti i da Aliekspres ne priznaje naše domaće kartice poput Dine i slično. U obzir dolaze Visa ili Master Card.

Osim karticom, postoje i drugi načini plaćanja. Najpopularniji je svakako PayPal. Tu je i Ali Pay, odnosno kineska verzija PayPal-a, koja je napravljena specijalno za korisnike Aliekspresovog sajta, mada se danas koristi i za neka druga plaćanja. Web money je takođe sistem za plaćanje koji se koristi kod nas, a operativan je i na Aliekspresu.

Western Union-om takođe možete plaćati robu koju kupujete preko Aliekspresa. Tu su i još neki načini plaćanja, kao na primer Boleto ili Quiwi, ali oni su populariji u nekim drugim zemljama, gde je zastupljen Aliekspres.

Kako da platim robu koju sam kupio / kupila preko Aliekspresa.

Najpre odaberite pedmet koji želite da kupite i kliknite na opciju BUY NOW. Ako ne znate kako funkcioniše kupovina na Aliekspresu, pročitajte naš tekst Kako kupovati robu na Aliekspresu?

Nakon što kliknete na BUY NOW, prelazite na sledeću stranicu koja sadrži tri dela:

  • Vaše podatke: ime, prezime, adresu na koju će paket biti poslat i broj telefona
  • Iznos koji treba da platite ( nalazi se sa desne strane ). Ovde ćete takođe naznačiti ako imate neki gratis kupon, koji želite da iskoristite prilikom ove kupovine.
  • Na trećem delu, koji se nalazi ispod vaših podataka  birate plaćanje: kartica, Web money, Western Union …
Na drugom koraku odaberite metodu plaćanja.

Aliekspres  će vam automatski ponuditi plaćanje karticom, tako da se ispod metoda plaćanja nalazi prostor gde treba da ukucate podatke sa vaše kartice. Od podataka, potrebno su vam: ime i prezime vlasnika kartice, rok trajanja kartice, broj kartice kao i bezbednosni broj koji se nalazi na poleđini i obično ima tri ili četiri cifre.  Sve je lepo obeležno i zaista svako može da se snađe bez problema.

Na kraju plaćanja možete sačuvati podatke od vaše kartice, pa prilikom naredne kupovine ne morate da kucate sve ispočetka.

Povraćaj novca

Svaki predmet na Aliekspresu je detaljno opisan. Na njemu se nalaze potrebni podaci: dimenzije, period dostave, materijal, itd. Na vama je samo da dobro pročitate o kakvom proizvodu se radi i nema šanse da budete razočarani kada vam stigne predmet koji ste poručili.

Kako funkcioniše povraćaj novca na Aliekspresu?

Ipak, ukoliko se desi da vam predmet ne stigne u naznačenom periodu, zbog zastoja u dostavi, uvek možete uložiti žalbu, preko opcije OPEN DISPUTE.  Tu ćete navesti zašto se žalite i odaberite da li želite da vam se vrati novac ili da vam se ponovo pošalje traženi predmet.

Ako odaberete povraćaj novca, kroz nekoliko dana, Aliekspres će vam vratiti vaš iznos, bez naknadnih troškova. Nemaju običaj da obaveštavaju o uplati novca, pa proverite kroz deset dana u svojoj banci, da li vam je vraćen iznos od Aliekspresa.

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]