Kako postaviti aukciju na Limundu?

Postaviti aukciju na Limundu je veoma jednostavno. Sajt vam daje instrukcije, korak po korak i gotovo svako može postaviti aukciju bez problema.

Za početak, potrebno je da imate profil na Limundu. Ukoliko ne znate kako da otvorite svoj nalog, pročitajte tekst Kako napraviti nalog na Limundu?

Sada, kada imate svoj profil, možete postaviti aukciju, prodati nešto što vam ne treba i tako zaraditi novac.

Provizija

Bitno je da znate da Limundo nije potpuno besplatan! Uzeće vam određenu proviiziju za svaki prodati predmet. Ali ne brinite, u pitanju je veoma mali novac. U zavisnosti od iznosa koji ste zaradili, Limundo uzima u proseku oko 8% od vašeg zarađenog iznosa ( mada provizija varira ).

[crp]

Bilo kako bilo, provizija je simbolična, za predmete od kojih ste zaradili, npr 1000 dinara uzeće vam, oko 50 dinara provizije. Vama taj iznos ne znači mnogo, dok je za Limundo tim značajan, jer i oni imaju troškove i moraju od nečeg da žive, zar ne?

Pre prodaje, uplatite novac na svoj Limundo račun. To ne mora da bude neki veliki iznos, uplatite oko sto, dvesta dinara. Upatu možete izvršiti preko obične uplatnice u pošti ili banci.

Podaci za uplatu su sledeći:

  • PRIMALAC: Limundo Grad doo, Vladimira Popovića 6, 11070 Beograd
  • ŽIRO RAČUN: 160-216125-49
  • POZIV NA BROJ: ovde pišete vaš korisnički broj, koji imate na svom profilu.

Limundo će skinuti svoju proviziju, nakon što prodate predmet koji ste postavili.

Pre pokretanja aukcije, uplatite novac na svoj nalog. Provizije za korišćenje Limunda su jako male. Foto Limundo

Postavljanje aukcije! Kako prodavati predmete?

Postavljanje aukcije se vrši na sledeći način:

Kao prvo, ulogujte se na Limundo.

Na levoj strani prozora, ispod natpisa ,,Limundo“ imate jasno označeno polje BESPLATNO POSTAVI PREDMET, na koje treba da kliknete.

Otvoriće vam se prozor sa poljima koja treba da popunite. U suštini radi se o podacima o premetu koji prodajte: naziv, kakvo je stanje, opis i slično. Imate i opciju da dodate sliku predmeta.

Potrudite se da vam slike budu jasne! Neka se jasno vidi u kakvom je stanju predmet koji prodajete, kako bi kupac imao poverenja u vas. Ako predmet ima neka oštećenja, fotografišite ih i naznačite, jer ako ne napišete jasno da je predmet oštećen, možete imati problem kada se vaš kupac neprijatno iznenadi prilikom prijema samog predmeta.

Pokretanje aukcije radi se preko opcije BESPLATNO POSTAVI PREDMET.

Na kraju je bitno da definišete način prodaje:

  • Vaš premet može da se licitira. Postavite početnu cenu i svi koji su zainteresovani za  vaš predmet moraće da ga licitiraju. Na primer, ako je početna cena vašeg predmeta 400 dinara, kupac će morati da ponudi, recimo 410, itd. Pojaviće se i drugi kupci, ako su zaintereovani, moraće da ponude više. Nadmetanje traje određeni broj dana, ko ponudi najveću cenu u trenutku kada se licitacija završi, pobedio je i predmet se prodaje njemu.
  • Druga opcija jeste da postavite fiksnu cenu. Opet primer: ako vaš premet košta 400 dinara, to je to! Prvi kupac koji je spreman da kupi vaš premet, uzima ga po tom iznosu i nema nikakvog nadmetanja.

Možete da odaberete i koliko će dugo predmet biti na prodaju: pet, sedam ili deset dana.

Na samom dnu stranice, kliknite na opciju POKRENI PRODAJU. Ako ste uneli sve podatke, vaša prodaja će biti aktivna kroz petnaest minuta na Limundu.

Prekidanje aukcije

Aukcija se prekida u onom trenutku kada se predmet proda.

Međutim, ako iz nekog razloga želite da prekinete prodaju, to možete učiniti na sledeći način: u gornjem desnom uglu kliknite na Moj Limundo i otvoriće vam se padajući meni. Zatim odaberite opciju U TOKU.

Limundo će vam izbaciti spisak svih predmeta koje prodajete. Pored svakog imate crveni kružić sa znakom ,,X”. Klikom na X poništavate svoju aukciju.

Kako izgleda poništavanje aukcije?

Ocenjivanje kupaca

Primetili ste sigurno da svi kupci i prodavci imaju određene ocene. One su jako bitne, govore o pouzdanosti ljudi kojima prodajete robu ili od kojih kupujete. Logično je da niko neće da radi sa ljudima koji imaju mnogo negativnih ocena.

Nakon što prodate vaš predmet, poželjno je oceniti kupca, kako bi svi videli da je u pitanju pouzdana osoba. Kupca ocenjujete kada se primopredaja izvrši, odnosno kada mu stigne predmet koji ste mu prodali, kupac potvrdi da je zadovoljan, a vama legne uplata.

Kako oceniti kupca: kliknite na padajući meni Moj Limundo, zatim na opciju PRODATI. Sa desne strane nađite opciju ZAVRŠENI i klinite na nju. Limundo će vam izbaciti sve vaše predmete koje ste prodali.

Pored njih pisaće i ko ih je kupio, a uočićete i opciju OCENI. Kliknite na nju i dodelite pozitvnu ocenu svom kupcu, ako je sve prošlo kako treba.

Srećno sa vašom prvom prodajom!!!

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]