Kako postaviti oglas na Kupujem Prodajem?

Kupujem Prodajem je jedan od najvećih i najpopularnijih sajtova za online trgovinu u Srbiji. Činjenica da sajt ima preko dva miliona oglasa, govori mnogo o njegovoj popularnosti.

Da li ste znali da je nekim ljudima Kupujem Prodajem glavni ili dodati izvor zarade? Ovo je odličan način da prodajete stvari putem interneta, a mnogo jeftinije nego da otvarate svoju web prodavnicu. Da ne pričamo o tome koliko je jednostavnije otvoriti profil na Kupujem Prodajem, nego praviti sopstveni sajt.

Ako još uvek nemate profil, otvorite ga uz nekoliko jednostavnih koraka. Pročitajte naš tekst Kako otvoriti profil na Kupujem Prodajem za dodatne informacije.

Kako da postavite oglas na Kupujem Prodajem. Foto Pametni telefoni

Kako prodati nešto na Kupujem Prodajem? Postavljanje slika.

 Sada, kada imate svoj profil, možete početi sa postavljanjem oglasa.

[crp]

Kada otvorite sajt, u gornjem desnom uglu, ispod naziva Kupujem Prodajem, imate jasno označeno polje POSTAVI OGLAS. Kliknite na njega i započnite proces postavljanja oglasa.

Zatim pratite jasno označene korake, koje vam sajt izbacuje.

Na prvom koraku unesite naziv predmeta koji prodajete. Takođe obeležite da li prodajete neki predmet ili nudite uslugu.

Drugi korak: ovde definišete cenu, opisujete predmet, dodajete slike.  Prva slika koju ubacite, biće postavljena kao naslovna fotografija na oglasu. Prilikom unosa teksta, potrudite se da ne unosite previše velikih slova, jer se može desiti da vam sajt ne dozvoli takav tekst.

Na trećem koraku izaberite vrstu svog oglasa. Većina ljudi bira besplatnu verziju: oglas vam se postavlja bez naknade i stoji na sajtu trideset dana. Međutim ako želite malo da isforsirate i reklamirate svoj oglas, možete odabrati i neku drugu opciju. Postoji mogućnost da Kupujem Prodajem istakne vaš oglas, kako bi bio vidljiviji od ostalih, ali to se naravno plaća. Ipak, cifre nisu velike, ako prodajete neku vredniju stvar ili imate svoj biznis, zaista vredi uložiti novac.

I na poslednjem koraku se unose vaši podaci, obeležite da li ste fizičko lice ili imate firmu, takođe morate potvrditi da garantujete za tačnost unestih podataka.

Obnova i brisanje oglasa. Dopuna kredita.

Ako iz nekog razloga zaželite da obrišete svoj oglas, ništa prostije… Otvorite oglas i u gornjem desnom uglu imate opciju OBRIŠI.

Pored iste opcije, nalazi se i polje IZMENI, na koje možete kliknuti ukoliko poželite na nešto promenite na svom oglasu: fotografije, cenu, opis, itd.

Kako obrisati oglas na Kupujem Prodajem?

Ako ste se odlučili za besplatnu verziju oglasa, imajte u vidu, da svaki oglas stoji na sajtu trideset dana, nakon čega se automantski briše. U tom slučaju možete postaviti novi oglas.

Međutim postoji još nekoliko načina  za obnavljanje oglasa. Kao prvo možete da kupite kp obnavljač. Uz pomoć ove opcije ne morate da mislite da li vam je oglas istekao ili ne, jer će se automatski obnoviti sam.

Takođe, ako ste odabrali da vam oglas bude ,,prioritetan”, ,,istaknut” ili ,,na vrhu”, oglas će  ostati na sajtu, sve dok su vam na snazi ove opcije. Ovo su opcije koje se dodatno plaćaju.

Ako se odlučite da kupite neku od pomenutih opcija, na vašem Kupujem Prodajem nalogu morate imati određenu svotu novca. Novac se veoma lako uplaćuje, premda postoji više načina da to učinite. Za početak uđite na svoj profil ( sa desne strane imate opciju MOJ KP ),  a potom odaberite opciju PREPAID.

Kako dopuniti kredit na Kupujem Prodajem?

Sajt će vam izbaciti četiri načina, uz pomoć kojih možete da dopunite svoj kredit:

  • Uplatnicom ili e-bankingom – klikom na ovu opciju, sajt vam odmah izbacuje uplatnicu sa podacima. Dovoljno je prepisati ih na pravu uplatnicu i uplatiti preko e-bankinga ili u nekoj banci ili pošti.
  • Nalogom za prenos ( ako ste pravno lice i imate firmu ) – ista procedura kao i kod uplatnice. Sajt će vam izbaciti primer naloga za prenos, sa podacima koje treba samo da prepišete.
  • Platnom karticom – najpre odaberete koliko novca želite da uplatite, a zatim će vam sajt izbaciti prozor sa poljima koja treba da popunite. Tu ćete odabrati kojom karicom plaćate ( Dina, Visa, itd ) zatim unesete podatke sa vaše kartice i iznos koji želite da uplatite vam se skine sa računa. 
  • SMS porukom – ovo je najprostiji, ali i najskuplji način da dopunite svoj kredit. Unesite cifru koju želite da uplatite, zatim i svoj broj telefona i taj iznos se stavlja na teret vašeg telefonskog računa. Međutim provozija za ovaj vid plaćanja je 600 din. Čelnici sajta su jasno izbacili obaveštenje da imaju visoke troškove zbog ovakvog načina plaćanja i da su prinuđeni da toliko naplate proviziju. Zato je ipak bolje odlučiti se na neki drugi vid plaćanja.

Prodaja predmeta i ocenjivanje kupaca

Kupujem Prodajem funkcioniše kao jedna velika oglasna tabla. Kada se neko zainteresuje za predmet koji prodajete, poslaće vam poruku u kojoj će naznačiti da je zainteresovan za kupovinu. Dogovorićete se oko načina plaćanja i slanja, i time se prodaja završava.

Nakon što kupcu stigne predmet i nakon što vam kupac uplati novac, red je i da ga pozivno ocenite, ukoliko je sve prošlo kako treba.

To možete učiniti tako što ćete ući na njegov profil i sa deste strane, ispod njegovog korisničkog imena, imate ikonicu, koja će vas podsetiti na LIKE dugmence ( ruka sa palcem na gore ). Klikom na tu ikonicu, svom kupcu dodeljujete pozitivnu ocenu.

Dakle, kao što ste imali priliku da vidite sajt je veoma prost za korišćenje. Ukoliko planirate da se bavite online trgovinom, obavezno napravite svoj profil. Besplatno je, a efikasno.

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]