Kako postaviti oglas na Polovne Automobile?

by Tamara

Polovni automobili su odličan sajt ako želite da prodate svoj polovnjak. Kako živimo u eri interneta, ljudi najpre prelistaju sajtove i društvene mreže kada požele da kupe auto.

Zna se da su polovniautomobili.com jedan od najboljih domaćih sajtova za kupovinu ili prodaju automobila, pa je dobro okačiti oglas ovde, ako imate vozilo za prodaju.

Da bi ste postavili oglas na ovaj sajt, morate imati profil, koji se otvara veoma lako i brzo. Ukoliko ne znate kako to da uradite, pročitajte naš tekst Kako otvoriti nalog na Polovnim Automobilima.

Click Here To Join Native Media

Sada kada imate svoj profil, možete postaviti i oglas.

Kako se postavlja oglas na sajt Polovni Automobili. Foto: Netokracija

Postavljanje oglasa na Polovnim Automobilima

Oglas na Polovnim Automobilima, možete postaviti na dva načina:

 1. Na glavnoj stranici, u gornjem desnom uglu imate opciju POSTAVI OGLAS
 2. Takođe na naslovnoj strani, primetićete nekoliko kategorija: brza pretraga, ponuda vozila, delovi i oprema… Četvrta kategorija je PRODAJEM, klikom na nju sajt će vam izbaciti još tri opcije, među kojima je i POSTAVI OGLAS.

Šta god da odaberete, otvoriće vam se upitnik koji treba da popunite.

Za početak, otvara se polje kategorija, jer ovaj sajt nije samo za kupovinu i prodaju automobila, već i motora, bicikala, poljoprovrenih mašina… Ako prodajete automobil, izaberite kategoriju PUTNIČKO VOZILO.

Dalje, unosite marku automobila, model, vrstu motora (1.4; 1.6; 2.0, itd ) i opreme ( TDI, HDI … ).

Sledi unos godišta, karoserije ( karavan, kabriolet, limuzina… ), vrsta goriva, kubikaža.

Od karakteristika vozila, potrebno je upisati sledeće podatke:

 • Snaga
 • Kilometraža
 • Klasa motora ( euro 1, euro 2 … )
 • Pogon ( prednji, zadnji… )
 • Menjač ( automatski,manuelni, broj brzina )
 • Broj vrata
 • Broj sedišta
 • Da li je volan na levoj ili desnoj strani
 • Da li vozilo ima klimu
 • Boja
 • Materijal u enterijeru
 • Boja u enterijeru
 • Do kada je registrovan
 • Da li ima oštećenja
 • Da li ste raspoloženi da zamenite vozilo ili ga isključivo prodajete

Zatim treba naznačiti da li su strane ili domaće tablice, da li se auto vodi na vas, tj na prodavca ili na nekog drugog.

Dalje informacije niste u obavezi da unosite, ali je svakako poželjno kako bi kupci imali bolji uvid u stanje vozila koje prodajete. Možete čekirati šta sve automobil poseduje od opreme i zaštite. Ponuđen vam je čitav spisak, na vama je samo da čekirate. U kategoriji STANJE VOZILA takođe imate zadatak da prosto čekirate određene stavke: ako je auto bio garažiran, da li je oldtajmer, da li ste prvi vlasnik… Znači, ovi podaci nisu obavezni, ali je poželjno naznačiti ih, jer mogu pozitivno uticati na potencijalnog kupca i ubrzati prodaju.

Sledeća kategorija se odnosi na način finansiranja: potrebno je naznačiti ako ste auto kupili na lizing ili na kredit, pa prepuštate dalje finansiranje svom potencijalnom kupcu.

Zatim, naznačite da li je prodaja:

 • Konsignaciona – ako je vlasnik vozila neko drugo lice
 • Komisiona – vozilo ste uvezli, ali niste ocarinili i to će morati da odradi kupac

Sledi još jedno polje koje je obavezno popuniti, a to je cena. Ovde, takođe imate neke dodatne mogućnosti. Na primer možete naznačiti da li je fiksna cena u pitanju ili ste raspoloženi da je spustite. Možete ostaviti opciju i da sam kupac predloži određenu cenu.

Ispod cene je polje OPSI OGLASA, gde možete napisati par reči o vozilu koje prodajete, možda ga malo i nahvaliti ( vozila ga samo baka do pijace, itd ).

U narednom polju unosite slike automobila i za sam kraj upišite svoje podatke, kako bi kupci mogli da vas kontaktiraju.

Čekirajte da se slažete sa uslovima postavljanja oglasa, a možete odabrati i da sajt Polovni Automobili istakne vaš oglas uz određenu nadoknadu. Ove opcije koštaju od nekih petsto do hiljadu dinara, što nije mnogo, s obzirom da možete ubrzati proces prodaje.

Ostaje vam da, za kraj, još kliknete na SNIMI i oglas će biti okačen. Vaš oglas će stajati na sajtu trideset dana.

Kako izmeniti oglas na Polovnim Automobilima?

Postavili ste oglas i dva dana kasnije ste se setili da ste trebali da ubacite još jednu sliku ili da ostavite neki dodatni podatak, koji je jako bitan. Nikakakv problem, uvek možete izmeniti svoj oglas.

Idite na svoj profil, zatim na aktivne oglase, a potom kliknite na opcijuIZMENI OGLAS

Idite na sajt, u gornjem desnom uglu kliknite na opciju MOJ PROFIL, zatim na AKTIVNI OGLASI  i pronađite oglas koji ste postavili. Sa desne strane će vam stajati opcija IZMENI OGLAS. Klikom na ovu opciju možete menjati podatke po želji.

Bitno je pomenuti da sve možete izmeniti osim marke i modela. Ako već morate da menjate i te podatke, potrebno je da pišete koirsničkoj podršci na mejl [email protected] i operateri će promeniti potrebne podatke.

Takođe, ukoliko niste istakli svoj oglas prilikom postavljanja na sajt, to uvek možete odraditi naknadno, tako što ćete ući na svoj profil, pronaći oglas koji želite da istaknete i sa desne strane odabrati željenu opciju: da li želite da se oglas istakne na naslovnoj, da li želite XL veličinu oglasa, itd.

Foto: Polovni Automobili

Skidanje oglasa! Kako obrisati oglas na Polovnim Automobilima?

Ukoliko uspešno prodate svoj automobil, nema više potrebe da oglas bude aktivan. Uđite na svoj profil, pronađite oglas i kliknite na opciju DEAKTIVIRAJ OGLAS, koja se nalazi sa desne strane.

A ukoliko ne želite više da vaš oglas stoji na sajtu Polovni Automobili, izaberite opciju OBRIŠI OGLAS. 

Polovni Automobili zaista nude pregršt opcija za svoje oglašivače, a postavljanje oglasa je krajnje jednostavno. Ako želite da prodate svoj automobil brzo, kao i da vaš oglas vidi veliki broj ljudi, iskoritite pogodnosti sajta Polovni Automobili.

Click Here To Join Native Media

Preporučujemo

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.