Kako povezati Instagram i Facebook stranicu

Instagram i Facebook su među najpopularnijim, ako ne i najpopularnije, društvene mreže sadašnjice. Gotovo da nema privatnog i pravnog lica koje nema profil/stranicu na obe pomenute mreže. Zbog toga ih sve veći broj poslovanja koristi u marketinške svrhe… jer ako vas nema tamo, nema vas nigde!

Zašto treba da povežete Instagram poslovni profil sa Facebook stranicom

Kada vodite poslovne profile i stranice, uglavnom delite isti sadržaj na svim platformama. Ako idete pojedinačno na svaku ne bi li postavili objavu, to je gubljenje vremena. Zato, ako do sad niste povezali svoj poslovni Instagram profil sa Facebook stranicom, učinite to odmah i olakšajte sebi posao, ali i sačuvajte dragoceno vreme za nešto drugo.

Međutim, gore navedeno nije jedina prednost povezivanja naloga, već postoji i druga pogodnost. Povezivanjem dva profila zaštitićete svoj Instagram profil od hakovanja.

Inače, Instagram je od 2012. godine u vlasništvu Facebook kompanije, tako da je njihovo povezivanje u internet svetu prirodno. Iako, vaš Instagram poslovni profil možete vezati i za druge socijalne platforme ( Twitter, Tumblr, Ameba i OK.ru), ipak najveći broj korisnika ga veže sa Facebook društvenom mrežom. Naravno, ako želite, možete ga povezati sa svim navedenim društvenim mrežama.

[crp]

Povezivanje se može izvršiti preko Instagram ili Facebook profila, pa odabeirte onu opciju koja se vama čini lakšom.

Povezivanje preko Instagrama

Da bi mogli da povežate ova dva profila, neophodno je da ih imate. Ako ih nemate onda OVDE možete videti kako da napravite Instagram poslovni profil, a OVDE Facebook stranicu.

Instagram profile

Prvi korak koji treba da uradite je da uđete na Instagram aplikaciju na vašem Android ili IOS uređaju. Ako ste vlasnik ili vodite više profila na pomenutoj mreži, u donjem desnom uglu pritiskom na sliku profila na kojem se trenutno nalazite dobićete opciju da uđete na drugi/druge. Izabireti koji profil želite da povežete sa Facebook stranicom.

instagram

Sledeći korak je da odete na glavnu stranicu profila i u gornjem desnom uglu imate tri crtice, tu pritisnete. Otvoriće vam se padajući meni i skroz dole je opcija Settings (podešavanje) u koju uđete.

instagram meni
instagram settings

Otvoriće vam se novi padajući meni i deveta opcija po redu je Account i nju otvorite.

instagram account

Opet ćete dobiti više opcija, a vi treba da izaberete petu po redu, Linked Accounts (povezani računi), i nju otvorite. Sada ste dobili deo gde se nalaze društvene mreže sa kojima možete da povežete Instagram poslovni profil. Odaberite Facebook.

Instagram linked accounts
Instagram Facebook

Izaće vam poruka Instagram Wants to Use facebook.com to Sign In (Instagram želi da upotrebi facebook.com za prijavu). Odaberete Countinue (nastavi).

Otvoriće se novi prozor u kojem se prijavljujete na Facebook putem aplikacije ili  internet pretraživača na svom telefonu. Koju od navedene dve opcije ćete da izaberete, zavisi isključivo od vas samih.

Povezivanje preko Facebooka

Uđite na Facebook stranicu koju želite da povežete sa Instagram profilom. Pritisnete na opciju Settings koja se nalazi u desnom delu menija.

S leve strane imaćete razne opcije, pronađite Instagram i tu pritisnite. Otvoriće vam se ovaj prozor:

Povezivacnje Facebook stranice sa Instagramom preko Facebooka

Kad pritisnete Connect Account ( spoj račun) iskočiće vam novi prozor uz pomoć kojeg ćete se ulogovati na Instagram.

Potom odete na svoj Instagram poslovni profil u Settings i tu odaberete opciju Account. Pritisnete na Facebook, odaberete stranicu/profil (ako ih imate više, ako ne nemate šta da birate) čiji ste administrator ili vlasnik i vaši nalozi su povezani.

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]