Kako pretvoriti blog u izvor zarade?

Poslednjih godina pisanje bloga nije više samo hobi. Mnogi su svoj dar za pisanje unovčili na razne načine, a i u samom poslovanju bilo koje firme, blog je postao najjače “oružje” kada je marketing u pitanju. 

Međutim, nije samo dovoljno napraviti blog i pisati. Da bi jedan blog bio uspešan u igri je mnogo faktora. Svakako je najbitniji sadržaj koji privlači i zadržava čitaoce. Pored sadržaja bitna je i funkcionalnost i izgled samog bloga. Ako je vaš blog nepregledan i spor, nestrpljivi korisnici će brzo otići sa istog. 

Previše reklama – manje čitalaca 

Svi koji se odvaže na pisanje bloga razmišljaju i o potencijalnoj zaradi. Zašto ne unovčiti svoj hobi? Da bi zaradili od bloga većina se odluči za Google reklame. Kao jedna od opcija, nije loša. Nema ulaganja, sem vremena za kreiranje dobrog sadržaja kako bi vam Google odobrio prijavu na AdSense. 

Tada se većina zanese pa pretrpa svoj blog reklamama vodeći se mišlju “što više reklama to veća zarada”, ne razmišljajući da većina korisnika interneta ima uključenu opciju AdBlock, i te iste reklame su im “nevidljive”. Tako nema ni klikova na iste, a ni same zarade. 

Baneri 

[crp]

Druga opcija koja je najčešće zastupljena jeste postavljanje banera na blog. Međutim, da bi ste došli do onih “velikih” koji se reklamiraju morate imati jako uspešan i čitan blog kako bi ste privukli njihovu pažnju. A svi znamo kako nije baš jednostavno popeti se na vrh jer je konkurencija prevelika. 

 Opet dolazimo do zaključka da ni ovo nije baš najsjajnije rešenje. Pogotovo ako se uzme činjenica da poslednjih godina baneri sve manje privlače posetioce bilo kog sajta da kliknu na iste. Tako vi gubite zaradu, posetioci ni ne primećuju banere na blogu, a oni koji su ih postavili kod vas tako gube interesovanje za dalju saradnju. 

Nativno oglašavanje 

Možda ste od onih blogera koji su izgubili veru u postavljanje, gore pomenutih, oglasa na svoj sajt i želite da istražite koji još načini postoje da svoj hobi pretvorite izvor zarade? Da li ste čuli za nativno oglašavanje? Poslednjih godina je u svetu broj jedan kada je marketing u pitanju. Ono što ga izdvaja od drugih jeste ono što priželjkuje svaki bloger, veliki procenat klikova na nativne oglase, a samim tim i veća zarada

Sigurno ste, surfujući po internetu i čitajući zanimljive sadržaje, već naišli na ovakvu vrstu oglasa, a da niste ni znali. Stvar je u tome što se nativni oglasi uklapaju u sadržaj web stranice na kojoj su, pa i ne deluju kao da je u pitanju plaćeni oglas. Prate tematiku sajta na kojima se prikazuju, dajući tako mogućnost vlasnicima bloga da u svoj već postojeći sadržaj, integrišu i sadržaj sa drugih portala koji će im, klikom posetilaca na isti, doneti zaradu. 

Kako na svoj blog da ubacite nativne oglase? 

Da bi ste i vi na svom blogu imali nativne oglase, potrebno je naći platformu za nativno oglašavanje. S obzirom da je na našim prostorima ova vrsta oglašavanja još uvek u začetku, platforma koja pruža ovu mogućnost na našem jeziku je Native Media.

Sve što treba da uradite jeste da se prijavite na www.nativemedia.rs kao izdavač. Ono što je najbitnije i razlikuje se od već pomenutih Gugl reklama, jeste da se isplata vrši čim dostignete cifru od 10 evra. Oglasne jedinice prilagođavate izgledu vašeg bloga kako ne bi remetili doživljaj korisnika koji su vaši verni čitaoci. Reklame se uklapaju tako da ne odaju utisak da je u pitanju oglas, već deo sadržaja vašeg bloga, što korisnike koji prate tematiku istog, privlače da kliknu na isti. Na obostrano zadovoljstvo. Korisničko, jer je dobio pravu informaciju na pravom mestu, i vaše, jer ste njegovim klikom ostvarili zaradu. 

Ono što takođe želimo pomenuti jeste da su nativni oglasi uvek vidljivi. Na njih “ne deluje” AdBlok. Još jedna od prednosti ove vrste oglašavanja. 

Ako ste već rešili da se bavite pisanjem, neka bude i koristi od istog. Vaš blog može postati odlično mesto na kome će se reklamirati mnogi, bez da dolazite u neposredan kontakt sa njima. Radite na dobrom sadržaju i napravite prvi korak ka boljoj zaradi prikazivajući nativne oglase. Uspeh neće izostati. Sigurni smo! 

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]