Kako pretvoriti Facebook profil u stranicu

Kada predstavljate vaše poslovanje na Facebooku morate biti oprezni, ako želite da ostavite dobar utisak na publiku. Iako Facebook profil i Facebook stranica zvuči slično, to nije nikako isto. Profil se koristi za lične potrebe ili promociju poznatih osoba, a Facebook stranice za promociju biznisa. Ako ovo niste znali i otvorili ste svom poslovanju Facebook profil, nemojte očajavati jer postoji rešenje.

Sve što treba da uradite je da svoj Facebook profil prebacite ili konvertujete u format Facebook stranice. Na taj način, nećete izgubiti ono što ste već započeli na profilu.

Postoji još jedna stvaka zbog koje je dobro da vaše poslovanje bude Facebook stranica, a ne profil. Naime, u skladu sa pravilnikom popularne društvene mreže, ako se profil koristi za predstavljanje nečeg drugog osim vas lično ( u našem slučaju firme), možete vrlo lako trajno izgubiti pristup profilu. Lični profil mora biti prikaz osobe.

Prednost Facebook stranice u odnosu na profil je i ta što stranicu može da zaprati i da stavi Like neograničeni broj ljudi, dok je profil ograničen na 5.000 prijatelja. Mnoge poznate osobe, firme, brendovi i proizvodi pređu gore navedeni limit od 5.000, tako da im je opcija pretvaranje profila u stranicu veoma korisna.

[crp]

Ako želite da sačuvate baš sve podatke sa profila to možete učiniti veoma lako. Naime, odete u Settings (Podešavanja) profila na opciju u meniju Your Facebook Information ( Vaše Fejsbuk informacije). Tu ćete pronaći opciju Download Your Information (Preuzmite  svoje informacije). Kad otvorite prethodno pomenutu opciju pritiskom na View (Pogledaj) moći ćete da obeležite šta od dokumentacije želite da sačuvate i potom samo pritisnete Create File (Kreiraj datoteku) dugme.

Sacuvajte sve podatke sa Facebooka

Šta će se dogoditi kad konvertujete profil u Facebook stranicu?

Kad prebacite profil u stranicu desiće se neke promene, ali će nešto i ostati isto.

Automatski će profilna fotografija vašeg profila postati i profilna fotografija stranice, baš kao i ime. Možete odabrati koje fotografije i videozapise želite da kopirate na stranicu, ali imajte na umu da sva sviđanja fotografija i preglednost video zapisa ostaje samo na profilu. To se ne prenosi. Takođe, informacije koje ste uneli na profil neće postati sastavni deo stranice.

Mnogima je najbitnije pitanje šta će se desiti s prijatlejima koje imaju na profilu. Naime, oni će baš kao i vaši slebednici (ljudi koji su pratili vaš profil, ali vam nisu bili u listi prijatelja) dobiti obaveštenje da ste kreirali stranicu i da im se vaša stranica sviđa. Naravno, neki od njih će možda skinuti lajk sa stranice, alli većina će ostati.

Bitno je da vam napomenemo da naziv stranice posle ne možete menjati, pa ako hoćete da se drugačije zove od imena koje vam je na Facebook profilu, promenite ga pre nego što ga konverujeteu stranicu.

Kako se Facebook profil konvertuje u Facebook stranicu?

Treba da odete na ovaj link https://www.facebook.com/pages/create/migrate i pritisnete Get started.

Nakon toga treba da izaberete tri kategorije koje najbolje opisuju vašu stranicu. Budite pažljivi. Nemojte birati kategoriju koja ne opisuje vaše poslovanje, jer će vas tako vaša publika teže pronaći, a možda uopšte i neće. Te oznake su osnovni uputi o čemu je vaš biznis.

drugi korak - biranje kategorija

Sledeći korak je da označite prijatelje koje bi vi voleli da stave Like na vašu stranicu. Kao što je napomenuto u tekstu ranije, svim prijateljima će stići obaveštenje da ste profil pretvorili u Facebook stranicu, tako da je na kraju na njima da li će pristati da stave like na vašu stranicu ili ne.

treci korak pretvaranja Facebook profila u stranicu

Nakon toga obeležavate fotografije i video zapise koje želite da prebacite na stranicu. Ako vam je profil bio čisto poslovan, onda ovde nemate puno posla jer ćete samo pritisnuti Select all (označi sve) i preći na sledeći korak tako što ćete pritisnuti Next (sledeće).

Biranje fotografija i video zapisa koja zelite da prenesete na Facebook stranicu

Na kraju dobijate pregled svih prethodnih koraka. Dobro proverite sve pre nego što pritisnite dugme Create Page.

Provera pre stvaranja Facebook profila

Nakon uspešnog pretvaranja Facebook profila u stranicu na istu ćete ulaziti sa istom e-mail adresom i lozinkom koji ste koristili na profilu. Takođe, dobićete i poslovni profil ( na koji ćete se takođe ulaziti sa istom e-mail adresom i šifrom) koji će biti administrator vaše novo kreirane stranice.

Poslovni profili nemaju iste opcije kao lični. Ne mogu se naći u pretrazi. Takođe, vlasnici istih ne mogu slati niti primate zahteve za prijateljstvo. Vidljiva im je samo njihova stranica i oglasna kampanja.

Naravno, uvek možete postaviti za administratora stranice i vaš lični profil da bi vam bilo lakše da upravljate istom.

Iskoristite Facebook za promociju vašeg poslovanja na pravi način. Ako još uvek niste napravili Facebook stranicu vaše firme, učinite to već danas!

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]