Kako promeniti ime Facebook stranice na računaru ili pametnom telefonu

by Tijana

Facebook poslovna stranica može da ponudi pratiocima mogućnost da lako stupe u kontakt sa vama, saznaju novosti o vašim proizvodima/uslugama, vaše buduće planove i ciljeve, kao i još mnogo toga vezano za poslovanje kojim se bavite. Međutim, šta ako promenite ime firme ili brenda i želite svoje stare pratioce da zadržite za sebe? Rešenje postoji, potrebno je samo da promenite ime stranice. 

Fejsbuk profil nije isto kao Fejsbuk stranica. Razlika je ogromna. Ako se bavite bilo kakvim poslovanjem onda treba da imate Facebook stranicu. O tome smo vam već pisali, pa više pročitajte OVDE

Promena ime Facebook stranice na računaru 

Odete na vašu Facebook stanicu i u meniju s leve strane pronađite opciju About (o tome).

Click Here To Join Native Media
promena imena

Ispod pod opcije General (okvirno) treba da vam se prikažu glavne informacije o stranici koju imate na Facebook-u. Pored Name (imena) pritisnite opciju Edit (ispravi).

facebook stranica

Otvoriće vam se novi prozor pod nazivom Request New Page Name (zahtevam novo ime stranice). Facebook će tražiti odobrenje od vas ne bi li bio siguran da zaista želite da promenite ime stranici. Takođe, dobićete nekoliko objašnjenja kako da izaberete novo ime. Jedno od njih je da ne koristite termine „Faceook“ i „Official“ pri kreiranju novog imena stranice.

promena imena facebook stranice kompjuter

Na ovom LINKU možete videti sve parametre za Facebook stranicu. Tu vam je detaljnije opisano šta je dozvoljeno, a šta ne. Npr. ne možete koristi opšte reći kao što su recimo: pizza, sapun, hleb itd. 

Takođe, ime Facebook stranice ne može da bude duže od 75 karaktera. Kad promenite ime sve što treba da uradite je da pritisnete plavo dugme Continue (nastavi)i to je kraj. 

Kako da promenite ime Facebook stranice na pametnom telefonu 

Odete na Facebook stranicu i pronađite s leve strane, u glavnom meniju, opciju About (o tome).

promena imena facebook stranice telefon

Pritisnete „Edit Page Info“ (ispravite informacije stranice).

kako promeniti ime facebook stranice

Na ekranu ćete videti Update Page Info (ažuriraj informacije o stranici) naslov i pojaviće vam se iste kategorije kao kad otvorite na računaru. 

Pritisnite prstom na Name (ime) i ispišite u tom polju novo ime, naravno staro pre toga obrišite. To je to. 

Click Here To Join Native Media

Preporučujemo

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.