Kako saznati ko je vlasnik sajta

Vlasnici sajta su se ranije lakše pronalazili nego danas. Naime, danas je moguće da vlasnik web stranice zaštiti podatke o vlasništvu domena. Međutim, kako svi ne rade to, neke vlasnike je moguće pronaći veoma lako.

Ko je vlasnik sajta?

Koliko puta ste postavili ovo pitanje dok ste bili na nekoj web stranici? Da li zato što vas zaista interesuje ili je u pitanju čista radoznalost, nije ni važno. Ako želite da proverite ko je vlasnik sajta sve što treba da uradte je da odete na Domain Tools pritiskom OVDE. Izaći će vam ova stranica:

ko je vlasnik sajta

U belo polje upišete domen ili IP adresu i pritisnete Search (pretraga). Mi smo ukucali www.google.com i izašli su vam sledeće informacije:

vlasnik sajta

Da li je ta osoba zaista vlasnik sajta?

Kda kupujete domen vama kompanije gde ga uzimate traži određene pdoatke o vama (ime i prezime, odakle ste…). Nigde ne piše da će te informacije biti javne, ako ne kupite zaštitu podataka. Kako neki znaju da su te informacije javne, a ne žele da kupe zaštitu podataka, onda oni ispisuju netačne podatke. Tako da prethodna informacija koju ste dobili o vlasništvu sajta, ne mora biti istinita.  

GDPR zakon

[crp]

Kada neko kupi domen, njegovi lični podaci se unose u određenu bazu podataka. Međutim, pošto su se te baze podataka često koristili hakeri ili spameri, došlo je do zašitite podataka čijom upotrebom jednostavnoi  efikasno sprečavate zloupotrebu istih.

Uvođenjem GDPR (General Data Protection Regulation –zakon o zaštiti privatnosit) podaci su postali zaštićeni ako vlasnik domena to želi (tj. plati).

Naime, kad kupujete domen (bilo gde) vi unosite svoje podatke i pre nego što platite domen pojaviće vam se opcija da uzmete i zaštitiu podataka. Ako je uzmete, korisnici interneta neće moći da saznaju da ste vlasnik sajta.

Preporučujemo vam da uzmete zaštitupodataka. Tada će na gore pomenutom sajtu za traženja vlasnika domena pisati da je vlasnik zaštićen i stajaće samo informacije o vašoj provajder kompaniji.

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]