Kako se registrovati na Alibabu

Alibaba je najveće online tržište. Tamo možete naći sve, šta god tražili, od igle do lokomotive. Iako ga neki odbijaju verujući da je sva roba na njihovim sajtovima nekvalitetna, verujte nam na reč da se varaju.  Tako da ako još niste otvorili svoj profil kod njih, onda je vreme da to učinite.

Alibaba je prva kineska internet kompanija koja je postala globalno poznata. Kada je kineski učitelj, Džek Ma,  osnovao 1998. godine portal zajedno sa 17 suosnivača, sigurno nije ni slutio kakav će uspeh doživeti. Uspeli su da po uspehu prevaziđu dva giganta iz svoje branše, eBay i Amazon.

Alibaba ima više sajtova koji omogućuju svima, bez obzira gde se na zemaljskoj kugli nalazili, da lako kupuju i prodaju preko interneta. Ogranci ovog čuda iz Kine postoje i u Indiji, Japanu, Koreji, Velikoj Britanijii i Americi, a zapošljava preko 24.000 duša.

Postoji više sajtova koji su u okviru Alibabe, ali mi ćemo vam izdvojiti dva najpoznatija u Srbiji i regionu – Alibaba.com i Aliexpress.com.

Osnovna razlika između alibaba.com i aliexpress.com

[crp]

Postoji ogromna razlika između ova dva sajta ili tačnije kad  se koji koristi i ko koji treba da koristi.

Alibaba.com je sajt na relaciji B2B (biznis prema biznisu). Znači njega koristite isključivo ako ste pravno lice. Dok Aliexpress je za privatna lica. Ovaj sajt  je više na relaciji potrošač prema potrošaču (C2C).

Kako da otvorite profil na Alibabi.com

Odete na link www.alibaba.com i u gornjem delu s desne strane videćete opciju Sign in – Join free (uđi unutra, upiši se besplatno).

alibaba

Otvoriće vam se porzor koji će vam pružiti mogućnost u levom gornjem uglu da izaberete jezik (nema srpskog niti bilo kog ex jugoslovenskog, pa tako da mi nastavljamo sa engleskim). S desne strane imate opciju Join Free to pritisnite ili ako želite da vaš profil bude povezan sa nekim od profila na društvenim mrežama (Facebook, Googl, LinkedIn ili Twitter) možete i to učiniti. Mi ćemo pritisnuti dugme Join free.

pravljenje profila na alibabi

Sad treba da napravite još tri koraka da biste otvorili profil. Prvi je verifitikacija email adrese. Treba da upišete svoj email i ispod da upišete šifru koja će vam se pojaviti kad povučete mišom kroz polje ispod emaila (time dokazujete da ste živo biće, a ne spam). Trebate da označite kockicu ispred Upon crateing my account, I agree to: The Alibaba.com Users Agreement and Recive emails related to Alibaba.com membership and servis (Pravljenjem profila, saglasan sam sa Alibaba.com pravilima za korisnike i primanjem pošte od Alibaba.com članova i servisa), a potom pritisnuti Next (sledeće).

alibaba email veritifikacija

Stiće vam odmah poruka da vam je stigao email za verifitikaciju profila. Treba da otvorite svoju elektornsku poštu, uđete na email od Alibabe i pritisnete na narandžasto dugme Complete (završeno). Samo još da napomenemo da ovaj email važi 24 sata.

e-mail alibaba

Sledeći prozor ce vam traziti da napravite lozinku (Password i Confirm Password, odnosno da je potvrdite), označite svoju lokaciju (Location), kažete šta ste Supplier (prodavac), Buyer (kupac) ili Both (oba), ispišete ime i prezime (Full Name), ime kompanije (Company Name) i broj telefona. Na kraju treba da pritisnete Confirm (saglasnost) da bi otišli na sledeći i poslednji korak.

alibaba poslovni profil

Čestitamo! Otvorili ste nalog na Alibabi.com! Stićiće vam i email dobrodošlice sa kojeg takođe možete ući na svoj profil.

email alibaba

Na dnu emaila imate narandžasto dugme Start Sourcing Now (počnite istraživanje odmah) i pritiskom na njega otićićete na Alibaba.com. U gornjem desnom delu imate opciju My Alibaba (moj Alibaba) i to pritisnite.

Ućićete na svoj profil na početnu stranu (Home). U levoj margini vam se nalazi meni sa opcijama Message Centar (poruke), Orders (narudžbine), Transaction (transakcije), Contacts (kontakti), My Lists (moje liste) i Services (servis).

alibaba profil

Vaša Alibaba avantura može da počne.

Logovanje na AliExpress

Slična je procedura kao i sa Alibabom.com, samo što je jednostavnije. U gornem delu s desne strane nalazi vam se isto Sign in/Join My AliExpress i tu pritisnite. Otvoriće vam se padajući meni i izaberite opciju Join Free (učlanite se besplatno).

AliExpress pravljenje profila

Treba da upišete svoju email adresu i lozinku, a potom pritisnete Create Account dugme. Pogodnost je što ćete dobiti kupon od 3 evra za vašu online kupovinu. Potom će vam stići email koji treba da verifikujete i to je to.

AliExpress sign in

Ako imate profil na Alibaba.com, odmah imate i na AliExpressu, tako da ne morate posebno da ga otvarate.

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]