Kako započeti posao sa affiliate marketingom u 2022?

Podelite ovu objavu, pomozite drugima da započnu svoj biznis!

Korona virus je zatvorila mnoga radna mesta, a kako je kretanje bilo ograničeno, nije bilo idealnog trenutka za započinjanje posla iz udobnosti svog doma u prethodne dve godine. Ipak, ni sada nije kasno, kako je affiliate marketing uvek aktuelna tema.

Možda ste već čuli za affiliate marketig, a u slučaju da niste evo kratkog objašnjenja:

Šta je Affiliate Marketing?

Ovo je najbrži način da zaradite novac, bez obzira gde živite. Zarađujete tako što promovišete tuđe proizvode i od svake prodaje imate zaradu.

[crp]

Možete živetu na Balkanu, a promovisati proizvode u Nemačkoj, recimo. Znači ne morate raditi promocije samo u svojoj zemlji.

Promociju radite putem digitalnog marketinga. Kod vašeg affiliate partnera dobićete link preko kojeg će kupci naručivati robu. Svaki put kada neko preko vašeg linka naruči proizvod ili uslugu koju promovišete, vi dobijate određenu proviziju. Vrlo jednostavno.

Ovo je jedan od najlakših načina za zaradu novca na internetu. Verovatno se pitate na koji način možete promovisati affiliate proizvode.

E pa postoji puno načina, ovo je prilika da marketari izraze svoju kreativnost. Najjeftiniji i najlakši način jeste da otvorite sopstveni blog sa dobrim sadržajem.

Kreiranje bloga!

Najprostiji mogući sajt možete napraviti preko Word Presa, bez previše detalja. Ako sami pravite sajt, ulaganja su oko 50 evra godišnje za domen i hosting.

Verovali ili ne, postoji i besplatna varijanta, a to je da kreirate svoj blog u okviru platforme Napravi.blog. Sve se završava u par klikova.

Ako ne znate da pišete tekstove, uvek možete angažovati nekog frilensera da vam odradi ovaj deo posla. Bilo bi dobro imati više tekstova, pa testirati koji najbolje prolazi kod publike.

Eto, to bi bile neke osnove, a sada hajde da pređemo na konkretnije detalje.

Kako i gde pokrenuti affiliate marketing posao?

Za početak morate proći kroz 3 jednostavna koraka:

Korak 1: Izbor proizvoda

Najpre odaberite svoju nišu. Da li želite da promovišete proizvode iz kategorije lepota i zdravlje, uređaje, knjige… Za koju god nišu da se odlučite, pronaćićete konkretne proizvode koje možete promovisati.

Korak 2: Kreirajte sadržaj o proizvodu

Napravite dobar sadržaj o svom proizvodu. Pomenuli smo da to možete raditi preko svog bloga. Recimo to može biti tekst sa uputstvom za upotrebu, lično iskustvo korisnika proizvoda, poređenje sa drugim i sličnim proizvodima.

Ovo je momenat kada treba biti vrlo kreativan.

Korak 3: Pronaći korisnike koji će čitati taj sadržaj, odnosno povećati saobraćaj ka tom sadržaju

Sada sledi najozbiljniji zadatak: kako dovesti publiku na sadržaj, koja će da čita vaše tekstove i da se zainteresuje za proizvod koji promovišete? Sve možete odraditi preko Native Media platforme.

Evo i kako:

Za početak se registrujte i uplatite svoj budžet za oglašavanje. Minimalno ulaganje je 25 evra.

Kreirajte svoju prvu kampanju u kojoj ćete promovisati svoj prodajni tekst. Native Media će vašu kampanju prikazati na stotinama sajtova svojih izdavača, koje dnevno poseti i po nekoliko stotina hiljada korisnika koji će videti vašu kampanju.

Kampanja izgleda kao još jedan tekst, odnosno post na sajtovima na kojima se prikazuje. Zato je i primamljiva publici koja će rado kliknuti na nju, kako bi se dodatno informisala. Ako imate dobar sadržaj, lako ćete dobiti i kupce za proizvod koji promovišete.

Preko Native Media možete i targetirati svoju publiku tako što ćete podesiti filtere za lokaciju, jezik, vreme prikazivanja i slično. Možete čak i sami da odredite na kojim sajtovima želite da se prikaže vaša kampanja, i na taj način usmeriti saobraćaj na sajtove preko kojih ste imali najviše saobraćaja.

Evo konkretnog primera

Sada ćemo vam pokazati jedan konkretan primer kampanje za affiliate marketing. Radi se o promovisanju dušeka, kampanja se prikazuje korisnicima u Americi. Ciljna grupa su Balkanci koji žive na ovom području.

Za početak napisali smo tekst u kojem smo opisali pozitivno iskustvo jednog zadovoljnog kupca.

Nakon toga kreirali smo kampanju na Native Media profilu. Uneli smo primamljiv naslov koji obećava korisnu informaciju. Skoncentrisali smo se na ljude koji loše spavaju i diskretno naglasili da je problem u njihovom dušeku. Nismo otkrivali previše detalja, ostavili smo malo misterije kako bi se korisnik zainteresovao da klikne na kampanju i pročita tekst.

Uz sve to ide i slika koja budi emociju, u ovom slučaju nenaspavani čovek, sa kojim se korisnik može poistovetiti.  Kada korisnik klikne na kampanju, biće prebačen na prodajni tekst.

Tu će pročitati iskustvo zadovoljnog korisnika koji je koristio dušek, koji se budio sa bolovima u leđima, ali sada spava kao jagnje. Na kraju teksta ide poziv na akciju, odnosno naš zadovoljni korisnik je ljubazno ostavio link gde se može poručiti dušek.

Ubacili smo i osećaj hitnosti, odnosno, dušeci će biti na popustu, ali je ponuda vremenski ograničena, samo što nije istekla.

Kao što so već naveli, kampanja je promovisana Balkancima koji žive u SAD. Zato smo na drugom koraku odabrali USA kao državu, a na koraku jezik srpski, hrvatski, bosanski i srpsko-hrvatski.

Cene klika smo pronašli u Native Media cenovniku. Vi ih po žejli možete podići ili spustiti, pošto sami određujete svoju cenu klika.

Za oglašavanje smo uložili 100 evra, vi možete i manje. Minimalno ulaganje u kampanju je 5 evra. Predlažemo, ako imate više tekstova, da za početak kreirate više kampanja sa budžetom od 5 ili 10 evra, pa da vidite koja najbolje prolazi. Zatim u najuspešniju kampanju uložite nešto veći budžet.

Ukoliko vam je potrebna pomoć oko kreiranja kampanje, uvek nam možete pisati na Mesindžeru ili pogledajte objašnjenja u Bazi znanja.

Zaključak

Kao što ste videli, affiliate marketing je prost i ne zahteva puno ulaganja, a može doneti odličnu zaradu. Sve završavate u samo par koraka:

  1. Pronađite proizvod koji želite da promovišete.
  2. Kreirajte dobar sadržaj za promociju ili angažujte frilensera da vam napiše dobar tekst.
  3. Objavite sadržaj na svom blogu.
  4. Promovišite ga preko Native Media kako biste došli do svoje ciljne grupe potrošača.

Ovo je idealan trenutak da se počne sa affiliate marketingom, jer u vreme kada svi poskupljuju sa svojim uslugama, Native Media izlazi u susret novim oglašivačima i poklanja 25 evra kao poklon dobrodošlice. Uslov je da uplatite minimum 50 evra za budžet za oglašavanje i istog trenutka dobijate još 25 evra bonusa. Možete se registrovati preko linka ispod.

Ponuda je ograničena, zato se registrujte što pre!

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]