Korona virus: Kako da pomognete svom omiljenom manjem brendu ili poslovanju da preživi krizu?

korona virus

Rad od kuće, polu karantin, otkazivanje sportskih događaja i javnih okupljanja, kao i  socijalno distanciranje mogu pomoći u borbi protiv korona virusa, ali s druge strane ujedinjeno prete manjim poslovanjima. Da li je ikako moguće napraviti da pomaže na obe strane? Naravno, nije moguće izjednačiti tu pomoć, ali bar može pomoći manjim poslovanjima da preguraju ovo veoma teško vreme. 

Butici, kafići, restorani, frizeri i drugi će stati sa svojom  delatnošću. Mnogim radnicima u istim će biti smanjena plata, a neki će i ostati bez posla. Verovatno će država morati da izdvoji finansijsku pomoć za iste, pre svega da bi radnici zadržali posao, a i da ugrožena poslovanja, koje hrane nečije porodice, ostanu stabilna. Zato budimo ljudi, ako ste u mogućnosti, i pomozimo omiljenim manjim poslovanjima da prežive ovu pandemiju. Evo kako ćete to učiniti: 

1. Kupujte lokalno – online kupovina, naručite dostavu ili idite po narudžbinu 

Korona virus će teško pogoditi mnoge restorane, butike, knjižare i slične. Ako ste u nekom od nabrojanih uživali pre pojave virusa, onda im sad pomozite (naravno, ako ste u prilici). To ćete učiniti tako što ćete kupiti robu online, naručiti picu iz omiljene picerije ili pak ceo ručak iz restorana u koji često svraćate. Vlada je donela mere da svi mogu raditi, ako vrše dostavu ili ako improvizuju šalter kroz koji možete pokupiti porudžbinu.  

2. Iskoristite popuste kojih će sad biti više nego ikada 

Mnoga manja poslovanja će da bi privukli potrošače ponuditi neke popuste. Verovatno će dati još veći popust svojim lokalcima i tako im reći da su i u teškim vremenima sa njima, pa je onda red da uzvratite istom merom (naravno, ako ste u mogućnosti).  

[crp]

Znamo da u ovo vreme nije dobro trošiti pare na nebitne stvari, ali na ono što vam je potrebno možete. Podržite svoj „komšiluk“ pre svega. Samo izmenite onu „Kupujte domaće“ u „Kupujte lokalno“. 

Dostava i u vreme korone može biti sigurna 

Već smo napomenuli da će mnogi restorani u ovo vreme početi da vrše deliveri (isporučivanje hrane na kućnu adresu). Dovodi se u pitanje, kako da platite takvu porudžbinu, a da se ne ugrozite ni vi ni onaj ko donosi porudžbinu? 

Ako ste bolesni ili ste u karantinu ili ste pak stariji i rizikujete, onda je najbolje rešenje da koristite platnu karticu preko aplikacije na telefonu za tu svrhu ili veb stranice. Međutim, ako vaš omiljeni restoran ne daje tu opciju, onda platite kešom. Najbolje bi bilo da predate isti tako što ga nećete dati direktno osobi nego ostaviti na pragu, pa raznosač hrane ga uzme kad vi zatvorite vrata. Takođe, dobro bi bilo da i isporuku ostavi na pragu, a ne da se daje potrošaču direktno u ruke.  

Na kraju reći ćemo vam da ostanete kod kuće, jer tako ne samo da štite svoje zdravlje, već i zdravlje svih onih oko vas. Budite nam zdravi! 

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]