Како да заработите пари преку програми за упатување?

by Tamara M.

Како издавач (но и огласувач) на платформата Native Media, имате право да заработите пари од нашата програма за упатување/препорака (referral). На тој начин, преку вашата препорака ќе заработите бонус од секој што ќе се претплати на нашата платформа! Постапката е следнава:

Одете на вашиот Native Media профил. Во менитоод лево, изберете ја опцијата REFERRAL ПРОГРАМА / ПРОМО ЛИНКОВИ.

Преземете го посакуваниот код за препорака, во зависност од тоа како ќе ја промовирате платформата: преку линк, банер со саканата големина, URL и слично.

Поканете ги пријателите да се пријават на платформата Native Media испраќајќи им ја вашата препорака за да се пријават. Или промовирајте го на социјалните мрежи, форуми, канали на YouTube и слично. Можете исто така да објавите банер за упатување на вашата страница и на тој начин да го привлечете вниманието на потенцијалните издавачи и огласувачи.

Што се однесува до вашите придобивки што ги добивате преку нашата програма за препорака, ситуацијата е следнава:

  • за секој нов огласувач, којшто се пријавил преку вашиот линк за препорака, URL или банер, добивате 2% од износот што тој го вложил во рекламирање.
  • од секој издавач што се најавува преку вашата препорака, URL или банер, добивате 6% од износот што го заработил.

Ова е буквално еден од оние видови на заработка каде што треба да вложите малку напор на почетокот, а потоа парите почнуваат да пристигнуваат и подоцна не мора да правите ништо.

На вашиот профил на Native Media, секогаш ќе имате увид во вашата заработка преку програмата за препорака.