Како да создадам нова кампања?

Најавете се на вашиот профил!

Во менито од лево, кликнете на полето ОГЛАСИ, а потоа на КРЕИРАЈ! Ќе ви се отвори поле за да ги пополните податоците за вашата нова кампања!

Пополнувањето на податоците оди во следниов редослед:

ЧЕКОР 1 – Содржина на огласот

  • Име – Внесете го името на вашата внатрешна кампања. На пример: реклама 1, промовирано име на производ, итн.
  • Наслов – Внесувате го насловот на рекламата што ќе се појави на страниците на нашите издавачи
  • Големина на банер – големината на банерот за сликата. Достапни се две големини: 287 × 162 и 140 140
  • Банер – Вметнете слика за вашиот оглас од вашиот компјутер. Сликата ќе биде прикажана веднаш до насловот на страниците на нашите издавачи. Сликата и насловот се она што вашата публика ќе го види
  • Веб-страница (сајт) за промоција – овде внесете линк до вашиот сајт

ЧЕКОР 2 – Локација

Во овој чекор, ја избирате земјата во која ќе се прикажува рекламата.

Пронајдете ја земјата во менито од левата страна. Означете со курсорот и кликнете на стрелката до неа што покажува надесно. Земјата што ја означивте ќе се префрли на полето десно (како на сликата). Кога ќе кликнете UPDATE подолу, таргетирањето ќе биде завршено!

Ја промашивте државата? Нема проблем. Означете ја погрешно избраната земја со курсорот, кликнете на стрелката насочена кон лево и земјата ќе се врати во левото мени. Потоа изберете ја земјата што ја сакате, кликнете повторно на стрелката што покажува надесно и посакуваната локација ќе се префрли на десното поле.

Само на крајот, не заборавајте да притиснете UPDATE, така платформата ќе ги зачува на вашите промени.

ЧЕКОР 3 – Категории

Во овој чекор, ја избирате категоријата на сајтови каде што сакате да се појави вашиот оглас. Ако промовирате производи за слабеење, можете да ја означите категоријата Убавина и Здравје.

Предлагаме да го прескокнете овој чекор и да дозволите рекламата да се појави на сите можни страници. Бидејќи луѓето кои би сакале да изгубат тежина, исто така, посетуваат портали за вести и страници со готвење и исхрана, итн.

Се разбира, во случај да мислите дека тоа би значело дека производот се промовира исклучиво кај луѓе со одредени интереси, можете да ја означите категоријата и да кликнете подолу на ПОТВРДЕТЕ.

ЧЕКОР 4 – УРЕДИ

Во четвртиот чекор, можете да ги поставите уредите на кои сакате да се појавуваат вашите реклами.

Можете да изберете телефон, таблет, десктоп компјутер. Можете исто така да ги изберете оперативниот систем и прелистувачот.

Во случај да не е потребно, предлагаме да го прескокнете и овој чекор. Исто така, ако означите нешто, кликнете на крајот на UPDATE!

ЧЕКОР 5 – Време

Овде можете да го обележите периодот во кој сакате да се појави вашиот оглас: датум, временски период, одредени денови од неделата.

Некои огласувачи го знаат времето кога нивната целна публика е на Интернет и сакаат нивната реклама да се прикажува за тоа време. Кога ќе завршите со обележување, кликнете на UPDATE!

ЧЕКОР 6 – Јазици

Таргетирајте го јазикот што го сакате.

Не прескокнувајте го ова поле ако сакате целната публика да биде наш народ од дијаспората.

Откако ќе ги изберете јазиците, кликнете на UPDATE.

ЧЕКОР 7 – Цени

За да започнете, обележете дали сакате рекламата да се појавува на ТОП-страници на издавачи, ниски или средни.

Имено, нашите издавачи се поделени во три категории. ТОП групацијата вклучува издавачи со поквалитетна содржина, поголем број посетители и нема многу реклами на нивните страници. Логично, им се плаќа повисока цена за еден клик, но исто така е поверојатно и нивните посетители да ги донесат посакуваните конверзии.

Средните и долните имаат помалку посети на дневно ниво и повеќе реклами на нивната страница, па тука цената на еден клик може да биде пониска.

Ние секогаш предлагаме да ги обележите сите три категории за да може вашиот оглас да се појави на што повеќе места.

Внимавајте да не правите грешки додека ја пишувате цената. Понекогаш рекламодателите пишуваат 0,25 наместо, на пример, 0,025. Ако сакате да платите 2,5 центи за клик, внесете 0,025.

На крајот, го внесувате буџетот за рекламирање и можете да прилагодите колку пари сакате да трошите на рекламирање на дневна основа. Минималниот буџет мора да биде 5 евра, а дневниот буџет 1 евро. На крајот, потврдете сè на UPDATE!

Откако ќе кликнете UPDATE, вашата реклама ќе се разгледува и одобрува. Нашите оператори ќе ја пуштат што е можно поскоро.

Ако се предомислите и одлучите да ја избришете вашата реклама, направете го тоа преку опцијата ОТКАЖИВАЊЕ, која исто така се наоѓа во чекор 7.

Потоа, од менито десно, кликнете на АЖУРИРАЈ ГО ОГЛАСОТ, каде што ќе се отвори список со вашите реклами. Покрај секој оглас има мала икона во форма на корпа за отпадоци. Со кликнување на оваа икона се брише огласот.

Вашата реклама нема да се избрише ако не сте го откажале буџетот.

Ако не сакате да ја избришете кампања, туку само да ја уредувате, лево од иконата за бришење е иконата за уредување на кампањата. Откако ќе ги промените податоците, не заборавајте да кликнете на UPDATE и почекајте нашите оператори да ја одобрат рекламата.

Огласот може да се уредува (ажурира) во било кое време за времетраењето на кампањата.

Откако ќе го потрошите буџетот за рекламирање, можете едноставно да ја избришете вашата кампања или повторно да ја активирате, такашто поворно ќе го пополните чекор 7.

За сите дополнителни прашања, пишете ни во коментарите, ние сме достапни за вас на нашата страница на Фејсбук и долу десно преку разговорот (чет).