Како уплатам пари за рекламирање?

by Tamara M.

Дали создадовте профил на Native Media и сакате да започнете со рекламирање? Пред да ја креирате вашата прва кампања, треба да уплатите пари за рекламирање. Минималниот износ на уплата е 25 евра.

Буџетот го плаќате со најавување на вашиот профил и кликнување на кредитното поле УПЛАТА / Уплати Кредит од менито од левата страна.

Кога ќе ви се отвори следниот прозорец, изберете го начинот на плаќање: преку вашата банкарска сметка или преку платформите PayPal, Stripe и Coin!

Кој начин на плаќање е најдобар?

Во суштина, секој начин на плаќање е во ред, изберете го оној што најмногу вам ви одговара. Нашата препорака е PayPal и Stripe како најпрактични опции, особено затоа што вашиот рекламен буџет ќе ви биде достапен веднаш.

Плаќањата можат да одат преку регистрирани компании и преку физички лица.

Ако сè уште не сте се одлучиле за начин на плаќање, прочитајте ги овие важни детали поврзани со надополнувањето на буџетот, што треба да ги знаете:

Уплаќање преку банка

Доколку сакате да ги надополнувате парите преку сметка, испратете ни е-пошта на [email protected] за да ви испратиме фактура.

Стандардно, вашите фактури содржат информации за плаќање. Кредитот ќе биде на вашиот профил за неколку часа или неколку дена, сето тоа зависи од ажурирањето на банките. Плаќањата од Србија обично легнуваат на сметка во рок од 24 часа, додека исплатите од странство се чекаат два или три дена.

PayPal

Со PayPal, сè што треба да направите е да го внесете износот и да кликнете на УПЛАТИ ПРЕКУ PAYPALА. После тоа, ќе ви се отвори линк со вашата сметка на PayPal каде што ќе го потврдите плаќањето.

Плаќањето веднаш се регистрира на вашиот профил и тогаш веќе можете да ја креирате вашата прва кампања.

Stripe

За оние коишто не се запознаени, Stripe е глобална услуга за плаќање со картички. За разлика од PayPal, тука не мора да имате сметка. Исто така, може да се користи секоја кредитна или дебитна картичка.

Од податоци, потребно е да се внесат:

  • Износ
  • Број на картичка
  • Датум на истекување на картичката
  • CVC број сместен на задниот дел од вашата картичка, кој има три или четири броја

И во овој случај, парите се веднаш достапни на вашиот профил и не мора да чекате неколку часа или неколку дена, како кога плаќате преку банка.

Coin (BTC)

Можете да го надополните вашиот буџет за рекламирање со биткоин – интернет-валутата. Постапката е слична на PayPal. Внесете ја сумата и кликнете на PAY WITH COINPAYMENT.NET.