Кој е минималниот CPC што можам да го понудам?

Колкав ќе биде CPC за кампањите што ги создавате зависи од вас. Меѓутоа, ако поставите прениска цена, вашата кампања може да не се појави воопшто или да има многу малку сообраќај.

Затоа, предлагаме водич за одредување на идеалната цена за клик да ви биде ценовникот на нашата платформа. Цените се различни за секоја земја и можете да ги видите на овој линк.

Ви предлагаме и да ја користите опцијата КВАЛИТЕТ НА СООБРАЌАЈОТ!

На нашите огласувачи им се нуди опција да го одредат и квалитетот на сообраќајот. Ваше е да изберете топ, средно или пониско. Можете да ги изберете сите три во исто време, или можете да изберете само две или една. Што и да ви вам одговара!

Што точно претставува квалитетот на сообраќајот?

Нашите издавачи (сајтовите што ги прикажуваат вашите кампањи) спаѓаат во три категории. Врвни или топ се најквалитетните издавачи со најголем број посети и најквалитетна публика. Во средната и пониската класа, бројот на посети е нешто помал. Врвните (топ) издавачи често имаат подобра, поквалитетна содржина и помалку реклами, па дури и тоа прави многу поверојатни и поголеми шанситетие да ги донесат посакуваните резултати.

Значи, во опцијата КВАЛИТЕТ НА СООБРАЌАЈОТ, вие всушност бирате на кои издавачи сакате да се појавува вашиот оглас.

Се разбира, за секоја од овие опции мора да се постави посебна цена на клик. Предлозите од нашиот ценовник се однесуваат на просечниот квалитет на сообраќај. За пониски, можете да го намалите CPC за 20% од ценовникот. За врвните (топ), зголемете за 20% од цената на сообраќајот со среден квалитет.

Без оглед на тоа колку сте ја одредиле просечната (средна) цена на еден клик, зголемете или намалете за 20% за топ и пониска.