Што е најдоброда се рекламира на Native Media мрежата?

by Tamara M.

За почеток, да објасниме зошто овој вид рекламирање е подобар од другите!

Луѓето не сакаат реклами! И кога ќе бидат принудени да ги гледаат, бидејќи им се наметнуваат, ги гледаат без некоја посебна концентрација. Некој вложил пари, работа, напор и креативност, а корисникот нема ни да му даде шанса со внимателно погледнување на рекламата.

Природното рекламирање има предност затоа што не изгледа како класична реклама. Вашата рекламна кампања одговара на содржината на страницата на издавачот и делува како еден од текстовите на страницата. Нешто што ќе го промени животот на корисникот на подобро. Затоа, корисниците ќе бидат среќни да кликнат на вашиот банер и се информираат подобро за производот или услугата што ја промовирате.

Второ и подеднакво важно, рекламирањето е подостапно и можете да го насочите кон публика во кој било дел од светот!

Што можам да рекламирам преку платформата Native Media?

Без оглед на производот или услугата за која станува збор, платформата Native Media ви стои на располагање за рекламирање. Единствените работи што не смеат да бидат промовирани се коцкање и содржина за возрасни.

Меѓу производите коишто најчесто се промовираат на нашата платформа се:

  • Разни додатоци: за слабеење, хипертензија, зглобови, дијабетес, зајакнување на имунолошкиот систем и други препарати за превенција и подобрување на здравјето.
  • Козметички препарати како креми за лице, коса, кожа, отстранување на целулит
  • Протеински додатоци и слатки за бодибилдери и физички активни луѓе.

Не само што се промовираат производи, туку и услуги, како на пример:

  • План за тренинг и исхрана
  • Осигурување
  • Курсеви
  • Платформи за заработка преку Интернет
  • Понуди за работа
  • Игри и апликации

Ако имате своја сопствена страница (сајт) што сакате да ја промовирате, можете исто така да рекламирате статии од споменатата страница, вашиот блог, видеа…

Природното рекламирање го користат познати брендови

За тоа колку е ефикасно природното рекламирање зборува и фактот дека големите компании го користат веќе некое време.

Кога „Адидас“ лансираше нова линија обувки со „boost“ технологија, тие ангажираа агенција која се занимава со природно рекламирање за да ги информира корисниците за оваа линија на производи. Свеста за брендот скокна за дури 50%.

Беко се справи уште подобро, со CTR (стапка на кликнување) скокна за дури 75%, а брендот доби многу повеќе позитивни оценки од новите корисници.

Француската компанија Рено имаше проблем да се пробие во областа на Пацификот, која вклучува дел од Африка, Индија, Јужна Кореја и Австралија. Нивната прва природна кампања имаше дури милион прегледи, додека нивната VTR (стапка на прегледување) излезе со 33%. Следните кампањи беа уште поуспешни, што значително ја подигна свеста за брендот во споменатите делови од светот.