ПРЕДИЗВИК – Како да бидете дел од истиот и да освоите СУПЕР награди

by Tijana S.
ПРЕДИЗВИК

Почитувани соработници,

Го подготвивме за вас вашиот прв ПРЕДИЗВИК! Предизвик во којшто секој добива! Да, добро прочитавте, секој учесник во предизвикот добива награда од платформата Native Media. За да бидете дел од истиот, се што треба да направете е да го споделите вашето искуство или вашето мислење за нас (слободно споредете не и со други платформи) на вашиот блог или портал. Немојте да не поштедувате.

Сега накратко ќе ви кажеме сè за предизвикот што ви го подготвивме. Ќе започнеме со наградите, затоа што претпоставуваме дека сите сте најмногу заинтересирани за тоа.

Награда добива секој учесник. Да, добро прочитавте, СЕКОЈ. Првите три места добиваат парична награда во следниве износи:

• Првата награда е 100 евра

• Втората е 50 евра

• Третата е 35 евра

Сите останати учесници ќе добијат по 25 евра во форма на кредит за рекламирање на платформата Native Media.

Каде треба да ги објавувате текстовите?

Текстовите треба да ги објавите на својата веб-страница (веб-сајт) како блог пост или како напис (статија) на порталот. Еве ви и идеја за тоа како можете да ги напишете:

 • Темата може да биде некој вид на туторијал (како се користи нашата платформа, како работи, како да се регистрира, итн.)
 • Можете да го споделите вашето искуство со нашата мрежа (колку сте задоволни, која е вашата заработка, колку време работите со нас, итн.)
 • Може да напишете анализа. Слободно споредете ја мрежата на Native Media со оние мрежи коишто се слични на нас (Mgid, Adnow, Adsense, итн.)

За да бидете дел од предизвикот, ќе треба да следите неколку помали правила, а тоа се:

 • Минималната должина на објавата (текстот) треба да е 300 зборови
 • Еден учесник може да достави повеќе објави, но наградата ќе се додели само за една објава
 • Значи, дозволено е да испраќате повеќе објави, но само најдобрата според нашите критериуми ќе се натпреварува за наградата. Односно, еден корисник – една награда. Нема да добиете награда за секој текст што ќе го напишете/споделите.

Критериуми според кои ќе се одлучува кои три текстови (објави) се најдобри:

 • Должината на објавата (текстот)
 • Бројот на испратени објави
 • Активност на членот
 • И на крајот, квалитетот на самата содржина

Линк од објавите (текстовите) испратете ни ги на  [email protected]

Прогласувањето на победниците ќе се одржи на 07.07.2021 година. СО СРЕЌА НА СИТЕ!

Објави за учесници

 1. https://porta.mk/nativemedia-najbaranata-platforma-na-balkanot/
 2. https://patriot.name/radite-preko-interneta-zelite-lepu-zaradu-sa-pravim-ljudima-preporucujemo-vam-native-media/
 3. https://autental.com/2021/07/01/nativemedia-the-best-ad-network-for-your-website-nativemedia-kompania-lider-e-reklamave-online/
 4. https://novicentar.rs/drustvo/zelite-da-vas-proizvod-ili-sajt-dopre-do-mnogo-vise-ljudi-ako-zelite-onda-je-native-media-prava-stvar-za-vas/
 5. https://recipes-advices.com/2021/07/02/ukoliko-ste-vlasnik-web-sajta-ili-bloga-prijavite-se-u-native-media-i-pocnite-zaradivati-vrlo-je-jednostavno/
 6. https://nativemedia.rs/blog/wp-admin/
 7. https://balkanblog.info/2021/07/04/native-media-probajte-pravi-nacin-oglasavanja-na-najboljoj-platformi-na-balkanu/
 8. http://ekuharica.com/?p=14351
 9. http://nova-yuga.info/sta-je-native-media-platforma-za-oglasavanje-i-zasto-je-preporucljiva-za-frilensere-novinare-kreativce/
 10. https://najboljirecepti.ml/?p=132
 11. https://svezazdravlje.site/?p=19491
 12. https://kuharskecarolije.info/?p=11170

CHALLENGE: These posts have won awards