Native Media: Platforma za oglašavanje i ZARADU od sajta. Objašnjenje KORAK PO KORAK!

Ako posedujete svoj sajt, verovatno znate da nije lako unovčiti ga, iako imate kvalitetan sadržaj i dosta pregleda. Potrebno je naći pouzdanu platformu, da vaš sajt pretvori u svoj prostor za reklame, od kojih možete ostvariti adekvatnu zaradu.

Znate da je platforma pouzdana samo ako je korektna prema svojim oglašivačima, podjednako kao i prema izdavačima.

Native Media je odlična platforma za sve blogere i vlasnike sajtova koji žele da zarade novac. Vlasnik sajta sam određuje gde će biti postavljena rekama na sajtu i kakav će biti dizajn reklame. Znači reklama ne narušava izgled samog sajta.

U daljem nastavku teksta objasnićemo korak po korak kako možete postati izdavač za Native Media i na taj način unovčiti svoj sajt ili blog.

zaradite od sajta

Na koji način zarađujete novac? Kada i kako mogu da podignem svoju zaradu?

[crp]

Native Media platforma će na vaš sajt postaviti reklame svojih oglašivača. Ne brinite, reklame ne narušavaju izgled vašeg sajta i savršeno se uklapaju u njegov dizajn.

Svaki put kada neko klikne na reklamu koja se nalazi na vašem sajtu, vi dobijate određenu sumu novca.

Naime, oglašivači koji se reklamiraju preko Native Media na vašem sajtu, plaćaju reklamu po kliku. Da bi ste razumeli o čemu govorimo, najpre pogledajte cenovnik Native Media platforme. Kao što vidite na cenovniku, cena klika zavisi od države u kojoj se oglašivač reklamira.

Recimo za saobraćaj iz Srbije oglašivači trenutno plaćaju oko 2,5 euro centa po kliku. Vama ide 77% od ove sume, dok ostatak dobija Native Media kao posrednik. Pored Srbije, verovatno imate saobraćaj iz SAD, Nemačke, Austrije i mnogih drugih zemalja u kojima živi i radi naša dijaspora. U većini ovih zemlja cena klika je bolja nego za saobraćaj iz Srbije, pa ćete verovatno zaraditi više nego na gornjem primeru. Na primer, cena klika za saobraćaj iz Austije je 6,5 centi.

Pravilo je jednostavno, što više klikova na reklamu, utoliko više i novca. Na svom profilu imate uvid u dosadašnju zaradu.

Novac možete preuzeti već kada zaradite prvih 35 evra.

Kada rešite da podignete novac, najpre morate podesiti način isplate na vašem profilu. To možete učiniti tako što ćete kliknuti na opciju ISPLATA, a onda PODEŠAVANJE. Definišite na koji način želite da preuzmete novac. Isplate se mogu vršiti preko PayPal-a, Skrill-a, Payoneer-a, a postoji mogućnost i da vam se novac uplati na bankovni račun.

Zaradite dodatni novac preko Referral programa

Ono što je najbolje kod Native Media platforme jeste to što se vama, kao izdavaču nudi i mogućnost zarade od preporuke. Sve što je potrebno jeste da kliknete na opciju REFERRAL PROGRAM, koja se takođe nalazi na vašem profilu.

Kada kliknete na REFERRAL PROGRAM, odaberite opciju Linkovi & Baneri i preuzmite, na primer Referral URL ili Referral link.

Ako znate nekog ko takođe ima svoj sajt i želi da unovči ovaj posao, pošaljite mu link, kako bi se registrovao na Native Media. Dobićete po 25 evra za svakog novog izdavača koji se registruje na Native Media preko vašeg referal linka. Novac će vam biti prebačen kada izdavač zaradi svojih prvih 100 evra.

A ukoliko znate nekog ko je raspoložen da se reklamira preko Native Media platforme, tj da postane oglašivač, moguće je i na taj način zaraditi. Pošaljite mu Referral link ili URL, i dobićete takođe 25 evra za svakog novog oglašivača. Novac vam isplaćujemo čim oglašivač potroši svojih prvih 100 evra za oglašavanje.

Ne znate nikog ko bi mogao da postane izdavač ili oglašivač na Native Media? Nikakav problem!

Referral link možete promovisati i na internetu. Ponudite ga na forumima ili društvenim mrežama. Postoji brdo Facebook grupa koje okupljaju preduzetnike, menadžere koji se bave digitalnim marketingom i druge IT-evce. Ubacite link u komentare ispod Jutjub videa.

Naravno, nije dovoljno samo nalepiti link. Napišite i kakve benefite donosi registracija na Native Media. Jedna prosta rečenica poput ,,Zaradite novac od svog sajta ili bloga” će privući mnogo ljudi.

Kad već imate sopstveni sajt, znajte da je to odlično mesto gde možete promovisati Referral link. U ovom slučaju Native Media vam nudi mogućnost i da okačite Referral baner koji takođe možete preuzeti na svom profilu. Baner je upečatljiviji i zasigurno će privući mnogo više ljudi.

Za početak napravite profil!

Profil na Native Media platformi možete napraviti preko ovog linka.

Otvoriće vam se jednostavan upitnik koji treba da popunite. Na upitniku definišete svoje korisničko ime, lozinku, a u polje ACCOUNT TYPE odaberite IZDAVAČ.

Pored toga potrebno je još i da unesete ime, prezime, adresu, broj telefona, e-mail i državu.  Na samom kraju dodajte link do vašeg sajta, a ukoliko želite, možete dodati i svoj logo. Kada popunite sva polja, kliknite na REGISTRUJ SE

Nakon toga će vam na mejl stići link, preko kojeg ćete potvrditi svoju registraciju i zvanično ste postali izdavač za Native Media.

Sledeći korak jeste povezivanje vašeg sajta sa Native Media

Kada uđete na svoj profil, obratite pažnju na meni sa vaše leve strane. Odaberite opciju SAJTOVI, a zatim ADD SITE, kako bi ste povezali svoj sajt sa platformom. Otvoriće vam se još jedna stranica koju treba popuniti.

Prvo treba da odaberete kategoriju kojoj pripada vaš sajt. To mogu biti:

  • životni stil ( lifestyle )
  • estrada i zabava
  • film i TV
  • kulinarstvo i ishrana
  • lepota i zdravlje
  • news portali
  • sport i fitnes

Na osnovu kategorije koju odaberete, Native Media će znati kakve reklame da postavi na vaš sajt. Recimo ako je vaš sajt o sportu i fitnesu, kod vas će biti prikazane reklame vezane za sportsku opremu, kladionice, sportske TV pakete i slično. Sve što ima veze sa sportom i fizičkom aktivnošću.

Još jedna obavezna stavka koju treba uneti, jeste link do vašeg sajta. Polja koja možete popuniti, a koja nisu obavezna su naslov, opis i logo. Na kraju samo kliknite na PRIMENI.

Vraćamo se ponovo na meni koji se nalazi sa leve strane vašeg profila i biramo opciju VIDŽETI. Kliknite na opciju NAPRAVI VIDŽET. Tu ćete dobiti još jednu stranicu koju treba popuniti.

Polja ZAGLAVLJE i TIP su vam podešena automatski.

Treći korak je polje CILJANI SAJT na kojem treba da odaberete vaš sajt. Ovo polje postoji u slučaju da imate više sajtova na kojima postavljate svoje reklame. Na narednom polju FORMAT, kliknite na padajući meni, pa odaberite TEKST + SLIKA.

Čekirajte polje Responsive oglasi, kako bi se oglas uklopio u vaš sajt. Na kraju vam ostaje da samo kliknete na plavo polje NAPRAVI VIDŽET.

Na sledećem koraku moćićete da vidite kako će izgledati oglasi. Možete birati između dva formata oglasa, ali naša preporuka je da odaberete veći format. Ukoliko ste nešto pogrešili, uvek se možete vratiti korak unazad, preko opcije AŽURIRANJE VIDŽETA, pa EDIT.

Na ovom koraku biće vam ponuđen i kod oglasa, odnosno javaskript, koji treba da preuzmete i kopirate na svoj sajt.

Kako da prekopiram kod ( javaskript ) sa Native Media na svoj sajt?

Da bi ste ubacili kod na svoj sajt, potrebno je da na vašem sajtu instalirate određeni dodatak, odnosno PLUG IN. Ako radite u Word Presu, možete instalirati, recimo Ad Inserter. Kada završite sa instalacijom, ubacite kod koji ste preuzeli sa Native Media i sačuvajte.

Kako bi ste proverili da li je sve urađeno kako treba, uđite na neki članak sa vašeg sajta. Ako je sve u redu, reklame oglašivača sa Native Media će se pojaviti na vašem članku.

Ukoliko vam se ne dopada pozicija reklama, to možete korigovati na Ad Inserter dodatku. Ispod polja u koje ste uneli link imate opciju na padajućem meniju INSERTION. Ovde možete odabrati da li želite da se reklama postavi pre teksta, posle, da se umetne u tekst, itd. Predlažemo da reklame postavite posle teksta, a pre komentara, odnosno odaberite opciju AFTER CONTENT. Ovo je najbolja pozicija, koja neće narušiti izgled vašeg članka, a dovoljno je primetna čitaocima.

Da pomenemo da se u svakom trenutku možete obratiti operaterima iz Native Media za pomoć, ukoliko nešto ne budete umeli da odradite sami. Možete na se obratiti preko mejla [email protected] ili preko naše zvanične Facebook stranice Native Media.

Kliknite na ovaj link da bi ste napravili profil i počeli zarađivati na svojoj web lokaciji.

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]