Promovišite na najbolji način salon lepote na internetu

by Tijana

Internet nam svakodnevno pruža pregršt informacija. Pored toga on je odličan za promovisanje novog ili starog biznisa. Jedan od najboljih načina da se dignete iznad konkurencije jeste da se promovišite putem sadržaja. U daljem tekstu saznaćete kako to da učinite. 

Salona lepota ima mnogo. Manje više, svi nude slične usluge. Svi se reklamiraju putem društvenih mreža, a neki katkad i štampaju i letke gde stoje sve njihove usluge sa cenama. Ako prethodni opis odgovaraju vašem salonu lepote, vreme je da odskočite od drugih. Pitate se kako? Lako, uz promovisanje sadržaja putem interneta. Ne mislimo na promovisanje Instagram ili Facebook objava, već na nešto mnogo uspešnije.  

salon lepote

Ovakav vid marketinške kampanje zahteva da pre upuštanja u nju, saznate (ako je već ne znate) jednu veoma bitnu stavku – ko je vaša ciljna grupa. Naravno, neophodno je da posedujete svoj hosting i domen na internetu. 

Click Here To Join Native Media

Ciljna grupa 

 Ako već neko vreme vodite salon lepote, onda verovatno dobro znate svoju ciljnu grupu. Ako ste novi, onda će vam trebati malo detaljnije istraživanje. 

Ključ uspešnog promovisanja na internetu putem sadržaja jeste da tačno znate ko je vaša ciljna grupa. Nakon toga vi ćete tačno znati gde je najviše locirana, koja su joj interesovanja, dob i mnogo drugog toga. Sve te informacije će pomoći da se kreira bolja promocija putem sadržaja, jer će sadržaj biti prilagođen njima i nalaziće se na mestima na internetu koje vaša ciljna grupa posećuje. 

Kako to da uradite? 

Kreirajte profil vaše publike na osnovu vaših prethodnih mušterija ili ako ste novi u svojoj branši, onda na osnovu toga za koga su vaše usluga, mislimo pre svega na dob. Vaša ciljna grupa je u mesto gde se nalazi vaš salon. Što više podataka znate o njima (lokacija, godine, materijalan status…) bolje ćete napraviti internet promociju putem sadržaja. Svi navedeni podaci utiču da se napravi kvalitetna marketinška kampanja putem sadržaja. 

Bez veb stranice vi ne postoite 

Možete imati profile na svim društvenim mrežama, ali ako nemate veb stranicu, vi gubite mnogo. Zašto? Zato što većina novih mušterija dolazi putem preporuke ili tako što vas nađu na internetu. Dobro je što se nalazite na društvenim mrežama, ali da bi publici pružili osećaj sigurnosti i profesionalnosti neophodan vam je i sajt. Zato ga obavezno napravite, ako ga još nemate. OVDE možete pročitati kako sami možete da napravite veb stranicu. 

sajt salona za lepotu

Kada ste uradili istraživanje ciljne grupe i napravili veb stranicu, ako je nemate, onda možete da pripremite sve za promovisanje putem sadržaja i da vaš salon lepote istakne među konkurencijom. 

Dobra ilustracija svima zapadne za oko  

Spoljni deo promovisanog sadržaja na internetu se sastoji iz dva segmenta. Prvi je ilustracija, drugi naslov.  

Ilustracija mora da vam bude kvalitetna. Bolje da je prava fotografija, jer statistika kaže da takav tip ilustracije privlači više publike. 

nativno oglasavanje

Najbolje bi bilo da unajmite profesionalnog fotografa i da odradite jedan set fotografija u salonu. Fotografije vam neće samo trebati za promovisanje putem sadržaja, već i za vašu veb stranicu. Ako niste u mogućnosti, nemojte da brinete, jer uvek možete naći visoke rezolucije fotografije koje smete da koristite besplatno. 

Šta vam dalje treba? 

Treba da se prepustite nama. Mi smo oni koji će osmisliti naslov promovisanja putem sadržaja, celokupan sadržaj (pre-landing page), prodajnu stranu i naravno vaš oglas postaviti na relevantna mesta na internetu.  

Mi možemo napraviti odličnu priču koja će privući vašu ciljnu grupu da ode na prodajnu stranu i kupi određeni tretman kod vas. Sa nama sigurno dobijate više publike! 

Kako bi izgledao promovisani sadržaj i prodajna strana? 

Pratili bi vaše želje ili po našim procenama, izbor je na vama. Koju god opciju da odaberete, mi vam garantujemo da će sadržaj biti jednako kvalitetan. U slučaju da nemate ilustracije, mi bi sami pronašli one koje smeju da se koriste, a uklapaju se u sadržaj i temu vašeg salona i ponude. 

promovisanje putem sadrzaja
Primer poziva na akciju

Da li vam mi nudimo kompletnu uslugu promovisanja putem sadržaja? 

Da, kompletnu. Vaše je samo da nam kažete svoje želje i da li promovišete određenu uslugu vašeg salona ili pak sam salon, a naše je sve ostalo. Mi smo oni koji će vas na online tržištu predstaviti na najbolji mogući način i što je najbitnije, pomoći ćemo vam da prestignete konkurenciju.  

Kontaktirajte nas još danas, pritiskom OVDE, ako želite da odmah započnete kampanju ili imate još neka pitanja. Mi smo tu samo zbog vas. 

Click Here To Join Native Media

Preporučujemo

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.