Sve o PAYONEER-u: kako otvoriti nalog, kako uplatiti novac, Payoneer kartica …

Payoneer je popularna platforma za transfer novca.

Za PayPal ste sigurno čuli! Payoneer je slična stvar, s tim što je dugo bio u senci PayPal-a, ali u poslednje vreme popularnost ove platforme za transfer novca počinje da raste. Uglavnom jer se Payoneer kompanija reorganizovala pre četiri godine i od tada su njihove usluge znatno bolje nego ranije.

Takođe, postoje i određene razlike. Prvenstveno, Payoneer ima svoju debitnu karticu, sa kojom možete plaćati ili podizati novac na bankomatu. Ali o tome ćemo nešto kasnije.

Kako da otvorite Payoneer nalog?

Kako otvoriti Payoneer nalog?

Danas je otvaranje naloga na bilo kom sajtu ili platformi, veoma prosto. Isti je slučaj i sa Payoneer-om.

[crp]

Na Payoneer se možete registrovati klikom na ovaj link. Obično se nude pogodnosti za nove korisnike, tako da možete dobiti bonus od 25$.

Otvoriće vam se upitnik koji treba da popunite. U pitanju su klasični podaci koje popunjavate i prilikom registracije na drugim platformama: ime, e-mail, lozinka koju ćete koristiti… Morate uneti i datum rođenja, kao dokaz da ste punoletni, jer maloletnim licima nije dozvoljena registracija.

Kako da se registrujete na Payoneer ako ste iz Srbije?

Na sledećem koraku, biće potrebno da unesete broj nekog svog dokumenta. To može biti recimo pasoš ili lična karta.

Takođe, da bi ste koristili Payoneer, morate imati i devizni račun u nekoj banci, tako da ćete uneti i broj računa prilikom registracije. U daljem radu uopšte nije potrebno povezivati račun u banci sa Payoneer-om. Ovaj podatak se samo koristi zbog verifikacije novih korisnika. Ali, svakako se ne možete registrovati ako nemate devizni račun.

Kako naručiti i aktivirati Payoneer karticu? Koliki su troškovi održavanja?

Kao što smo već rekli, Payoneer ima svoju debitnu karticu koju možete koristiti za kupovinu i podizanje novca na bankomatima. Provozija se ne skida ako plaćate nešto ovom karticom, ali postoji godišnje održavanje, koje iznosi oko 30$.

Sa Payoneer karticom možete podizati novac na bankomatima, plaćati robu i usluge.

Takođe, za podizanje gotovine na bankomatu, naplaćuje se provizija oko 3$, bez obzira koliko novca podižete. Provera stanja na računu 1$. Isto toliko se plaća i odbijanje transakcije ( na primer ako pokušate da podignete više novca nego što imate na računu ).

Svako ko se registruje na Payoneer-u, automatski je podneo zahtev i za Payoneer karticu. Izrada kartice, kao i slanje su besplatni. Očekujte da će vam stići poštom na kućnu adresu najkasnije kroz tri nedelje.

Ukoliko izgubite karticu i podnesete zahtev za novu, imaćete trošak oko 13$.

Dakle, kao što možete videti, troškovi Payoneer kartice i naloga su sasvim pristojni. Čelnici ove kompanije su i naglašavali da im je cilj da pruže što jeftiniju uslugu.

Ukoliko plaćate Payoneer karticom, usluga se ne naplaćuje, dok je provizija za podizanje novca na bankomatu 3$.

Kako podići ili uplatiti novac na Payoneer nalog?

O podizanju novca sa Payoneer naloga smo već pričali u delu teksta koji se odnosi na Payoneer karticu. Znači, novac možete podizati sa bilo kog bankomata, koji podržava Master Card karticu, uz proviziju koja iznosi oko 3$. Kada plaćate Payoneer karticom, provizija se ne naplaćuje.

Novac možete i uplatiti nekom drugom Payoneer korisniku. Potrebno je samo da znate njegovo ili njeno korisničko ime na Payoneer-u. Sve isto funkcioniše i ukoliko neko vama uplaćuje novac. Dovoljno je samo da zna vaše korisničko ime i to je to.

Prebacivanje novca sa naloga na nalog se ne naplaćuje. Dakle, u ovom slučaju troškove nemaju ni uplatilac ni primalac.

Kako podizati ili uplatiti novac?

Kako povezati Payoneer sa PayPal nalogom?

Ukoliko želite, moguće je povezati PayPal i Payoneer naloge. Razlog zbog kojeg se ljudi odlučuju na ovaj korak jeste to što Payoneer, za razliku od PayPal-a nudi karticu, pa je nekim ljudima, koji imaju PayPal nalog, lakše da na ovaj način podižu novac, umesto da uzimaju kartice iz svoje banke.

Povezivanje ova dva naloga je veoma lako. Otvorite svoj PayPal nalog i u odeljku gde unosite podatke svoje banke, unesite podatke sa svoje Payoneer kartice. Tako možete prebacivati novac sa PayPal-a na Payoneer, a kasnije plaćati robu i usluge Payoneer karticom ili podizati novac sa bankomata.

Prilikom unošenja kartice na PayPal nalog, unesite broj svoje Payoneer kartice.

Ono što treba da znate, jeste da korisnicima iz Srbije ova funkcija trenutno nije dozvoljena. Međutim, postoje načini da se ova prepreka zaobiđe, tako što ćete instalirati VPN servis, pre nego što povežete svoja dva naloga i na taj način se neće videti odakle ste. U daljem radu nećete imati nikakvih zastoja u korišćenju Payoneer usluga, bitno je da ovu prepreku zaobiđete samo prilikom povezivanja naloga.

Ko sve koristi Payoneer?

Payoneer je krajnje praktičan i bezbedan sistem za plaćanje, koji može koristiti svako.

Pretežno ga koriste frilenseri, kako bi naplatili svoje usluge, naročito ako rade sa klijentima iz inostranstva.

Odličan je i za slanje i prijem novca iz države u državu. Na primer ako vaše dete studira negde u inostranstvu, pa želite da mu pošaljete novac, itd. Ovo je mnogo jeftiniji način, nego, na primer, slanje novca Western Unionom ili preko banaka.

Toplo ga preporučujemo i ljudima koji vole da putuju, jer sa Payoneer karticom možete plaćati bilo gde u inostranstvu.

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]