Zašto koristiti nativno oglašavanje i koji su benefiti istog?

Poslednjih godina nativno oglašavanje je sve popularnije. S obzirom da se neprimetno uklapa u sadržaj sajta na kome se prikazuje, to nativnu reklamu čini mnogo manje nametljivim oblikom marketinga nego što je to recimo baner.  

Verovatno ste do sada mnogo puta kliknuli na nativnu reklamu, ali niste shvatili da je ustvari upitanju plaćeni oglas. Upravo to i jeste cilj ove vrste oglašavanja. 

Zašto je nativna reklama tako efektivna? 

Živimo u svetu interneta i ako niste deo njega, teško ćete se probiti na tržištu i poboljšati svoje poslovanje. Ako putem sadržaja širite svest o svom brendu, poslovanju, uslugama ili jednostavno imate blog ili sajt, nativno oglašavanje je ono što vas može vinuti u svet “poznatih”.  

Kako ne izgleda kao reklama, već kao sastavni deo mesta na kome se prikazuje, korisnicima ne stvara odbojnost kao klasične reklame. Čak ih zainteresuje da kliknu na istu jer ste im u sadržaju ponudili savet ili rešenje za neki problem ili ste im jednostavno dali korisnu informaciju koja ih interesuje. Velika je verovatnoća da će taj isti sadržaj korisnik i podeliti, pa tako u isto vreme podeliti i vaš nativni oglas.  

Tri glavna benefita nativne reklame 

[crp]

1.Nativne reklame privlače više pažnje

Ako ne može privući pažnju vaše ciljne publike, onda oglas nema svrhu. Nativno oglašavanje nudi veće konverzije, veću stopu gledanja i veću angažovanost od skoro svake vrste drugog oglašavanja. Ako za promociju sadržaja koristite nativno oglašavanje, povećavate šanse da i vaša publika “radi” za vas, deleći sadržaj dalje.  

2.Nativna reklama gradi relevantnost

Stvaranje odnosa sa publikom koja vam veruje i koja je lojalna, jedna je od najbitnijih karika ne samo za građenje mreže predanih i stalnih korisnika, već i sticanja novih. Kada brendovi svoj nativni oglas “povežu” sa ukusom ciljne publike, onda je to prava stvar. 

3.Nativni oglasi bodre publiku

Kada su na internetu, potencijalni kupci ne traže direktno određeni proizvod. Obično traže rešenje za svoj problem ili neki savet. Kao takvi, oni cene sadržaj brenda koji im nudi pomoć, a ne samo da im “izvlači” novac. Koristeći izvorno oglašavanje, moguće je predstaviti brend na jedan suptilan i uverljiv način koji korisnicima nudi korisne informacije. Drugim rečima, uveravate svoje klijente da vam je stalo do njih, a ne do njihovog novca, a oni će vas za to nagraditi svojom lojalnošću. 

Kako do nativne reklame? 

Ako dugo već razmišljate da pokrenete nativnu kampanju, vreme je da to uradite. Dovoljno je da izdvojite najmanje 10 evra, koliki je najmanji ulog u ovu vrstu oglašavanja na našoj platformi. Zaboravite AdBlok koji mnogi uključuju želeći da izbegnu dosadne iskačuće reklame, kod nativnog oglašavanja nema AdBloka. Sve je gotovo u tri koraka: 

  • Prijavite se na našu platformu www.nativemedia.rs 
  • Napravite reklamu prema našim upustvima 
  • Sačekajte da se reklama odobri 

Pridružite se onima koji su već odavno pokrenuli nativnu kampanju. Neka vaš biznis krene uzlaznom putanjom uz nativno oglašavanje. Budite u korak sa vremenom!  

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]