X

Oglasne jedinice naše platforme prilagođene su svim tipovima uređaja i web sajtova. Automatski prepoznaju i prilagođavaju se mobilnim telefonima, tabletima i desktop uređajima, što je veoma efikasno i praktično. Takođe, prepoznaju lokaciju korisnika, jezik, operativni sistem, browser i još mnoge druge detalje, oko kojih ne morate da brinete. Oglasne jedinice možete postaviti ispod sadržaja i u bočnim kolonama, jer postavljanje iznad sadržaja nije dozvoljeno. Na jedan sajt dozvoljeno je postavljanje maksimalno 2 oglasne jedinice. Moguće je podesiti koliko će oglasa biti prikazano u koloni, redu, dimaznije slika i ukupan broj oglasa. Bitno je znati i da je dozvoljeno maksimalno 8 oglasa po jednoj oglasnoj jedinici. Zabranjeno je postavljanje reklama na sajtove za odrasle, sajtovi koji promovišu drogu, nasilje, piratske sajtove i druge sajtove koji krše zakone i propise. To su neka osnovna pravila, koje je potrebno poštovati radi uspešne saradnje, na zadovoljstvo obe strane.

 

Naši oglasi idealni su za sajtove koji se bave zdravljem, ženske tematike i portale koji se bave tehnologijom, ekonomijom, internet zaradom i generalno savetima za posao. Trenutno imamo najviše oglađivača iz oblasti zdravlja, lepote i zarade preko interneta. U mrežu može se prijaviti svako ko ispunjava osnovne kriteriju o kvalitetu sajta. Prihvatamo sajtove sa posetom iz Srbije, BIH, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije. Mogućnosti su zaista velike, a ograničenja minimalna.

 

NativeMedia platforma nudi dva formata oglasa - veliki i mali. Veliki format pokazao se efikasniji i bolji, ali i mali format ima svoju namenu. Dobar je za sajtove koji nemaju mnogo prostora i za sajtove gde se veliki format ne uklapa. Naš savet je da koristite veliki format kad god je to moguće. U svakom slučaju izbor je vaš, a mi smo tu da vam sugerišemo i uputimo na efikasnije.

 

Veliki format za postavljanje ispod sadržaja

 
Ispod sadržaja najbolje su se pokazale reklame 2x2 velikog formata. Lepo se prikazuju na svim uređaja i nisu nametljive. Takođe ne primoravaju korisnike na klik, što takođe nije dozvoljeno. Ukoliko imate više prostora možete prikazati i oglasne jedinice 2x3. Što više oglasa prikažete, obezbedićete više klikova i veću zaradu.
 

 

Mali format za postavljanje ispod sadržaja

 

Oglasne jedinice malog formata imamo više u ponudu. Imamo reklame dimazija 3x2, 4x2, 3x1 i 4x1. Najbolje su se pokazale reklame formata 3x2 i 4x1. Nisu nametljive i lako se uklapaju u bilo koji sajt. Za posetioce sajta svakako nije dobro kada sajt sadrži previše reklama, jer će ga to ometati u daljem čitanju. Čitaocima treba obezbediti lak i jednostavan pregled sajta. Ukoliko imate bogatiji sadržaj sa više teksta, možete postaviti oglasne jedinice sa više oglasa. Svakako će se fino uklopiti i neće zamarati čitaoca koji je posetio vaš portal.

 

 

Oglasne jedinice za bočne kolone

 

U bočnim kolonama takođe možete postaviti reklame malog i velikog formata. Malog formata podržavamo dimenzije 2x3 i 2x2 i velikog formata 1x3 i 1x2. Naš savet je da koristite mali format 2x3 ili veliki 1x3. Na vama je na kraju da izaberete format koji se najbolje uklapa na vašem sajtu i vašim potrebama.

 

Kreiranje oglasnih jedinica

 

Oglasne jedinice kreiraju se na nalogu za izdavače. Potrebno je da se registrujete na naš sajt i da podnesete zahtev za prikaz reklama. Mi ćemo sajt pregledati i ukoliko ispunjava uslove odobriti prikaz reklama, u najkraćem mogućem roku. Nakon odobrenja sajta, možete pristupiti kreiranju oglasnih jedinica. Detaljno uputstvo za kreiranje i postavljanje reklama imate na ovom linku. U svakom trenutku možete kontaktirati operatere za pomoć